Logo mooisonenbreugel.nl
De leerlingen zitten weer in de klas    | Fotonummer: f156cb
De leerlingen zitten weer in de klas (Foto: Wil Feijen)
School

Leerlingen De Krommen Hoek weer begonnen

"We mogen weer!", aldus directrice Sandra Buys van basisschool De Krommen Hoek. Zo voelde het voor alle kinderen en leerkrachten van basisschool De Krommen Hoek maandag 11 mei. 'Ze mogen weer; eindelijk'; dat was wat veel ouders dachten. Het was best spannend of alles goed zou gaan. Het plein was versierd, de klassen en de welkomst traktatie stonden klaar en de vlaggen hingen uit vroeg in de morgen op deze eerste schooldag.

Tussen 8.15 en 8.45 uur werden de kinderen van groep 1, 3 en 7 op school verwacht. Zoals gehoopt kwam iedereen druppelsgewijs binnen. De meeste kinderen, zoals gevraagd, te voet, sommigen met de fiets en een enkeling met de auto. Met een beetje hulp van leerkrachten in gele hesjes op het plein, liep iedereen via de juiste ingang naar binnen. De Krommen Hoek heeft er drie, dus dat was mooi verdeeld.

Ouders van de jongste leerlingen namen afscheid bij de deur en liepen snel het schoolplein af. Een enkele traan, maar wat zijn de meeste kinderen stoer en sterk! Zelfs de peuters van Op de Hoek die met een trapje via het raam worden binnengelaten. Want geen ouders in de school is deze dagen het beleid. Alleen kinderen en personeel.

Eenmaal binnen was iedereen blij. Moeilijk om niet met de juf te mogen knuffelen, maar iedereen uit de groep weer zien, is al geweldig. Natuurlijk is er ruimte voor verhalen en emoties, maar de meeste kinderen willen graag weer snel gewoon ‘gewoon’. Gewoon rekenen, taal, gym en op het plein spelen samen. En dat is wat er gedaan wordt. De draad weer oppakken. Even aandacht voor de paar kinderen die om medische redenen beter nog even thuis les krijgen, maar verder gewoon weer aan de slag.

Wat is het fijn dat de school weer het geluid en de sfeer van kinderen ademt. Wat hebben de leraren dat gemist. De dag vliegt om, ook al duurt de lesdag wat langer dan normaal, de lestijden zijn aangepast naar vier lesdagen tot 15.00 uur, zodat iedereen evenveel les krijgt. Het ophalen in vakken op het schoolplein is even wennen, maar ook dat loopt met wat aanwijzingen van het team en ouders onderling, uiteindelijk prima. De kinderen die naar de BSO van Korein gaan zijn ondertussen al aan het spelen. Zij hebben hun opvangtijden aangepast aan de tijdelijke, nieuwe lestijden van de school.

Op dinsdag herhaalt dit verhaal zich, maar dan met de groepen 2, 4, 5/6 en 8. Zo is de hele groep samen bij de eigen leerkracht. Ook deze dag verloopt rustig en soepel. Op woensdag evalueert het team de gang van zaken. Het loopt. De extra schoonmaakrondes zijn fijn, er heerst rust in de school, het thuisonderwijs op de dagen dat de kinderen niet op school zijn, loopt prima (iedereen is er al aan gewend blijkbaar) en de schermpjes dienen hun nut bij 1 op 1 uitleg aan de kinderen.

Het voelt goed om elkaar weer te zien, de kinderen weer om ons heen te hebben en fysiek les te kunnen geven. Hopelijk blijft het zo (blijven de landelijke cijfers positief) en is alles op school snel weer gewoon. Die zo besproken achterstand? Het is maar hoe je ernaar kijkt. Bovendien hebben de leerkrachten de afgelopen periode laten zien, hoe flexibel ze kunnen zijn in het onderwijs. Ook dat komt allemaal goed.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>