Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 20aa08
Foto: ©MooiSonenBreugel
Lezerspodium

Lezerspodium: Het eerbetoon aan onze lokale zorghelden en meer

Son en Breugel - Inmiddels alweer weken geleden deed ik in deze krant een oproep aan mijn medeburgers om een hen bekende zorgheld te nomineren voor een lintje c.q. eervolle vermelding door het gemeentebestuur van Son en Breugel. De reacties waren overweldigend, zowel op Facebook als in deze krant.

Overigens, onze ex-wethouder Tom is benoemd tot Tweede Kamerlid voor GroenLinks, mijn gelukwensen hiermee. Mooie promotie van wethouder in Son en Breugel naar Kamerlid. De Volkskrant schreef dat hij was opgestapt vanwege de moeilijke interne politieke verhoudingen in Son en Breugel. Dat kunnen we nu wel in onze zak steken.

Dorpsbelang etc.
Dan ook nog even naar Dorpsbelang. Alle politieke partijen hebben in deze krant aangegeven dat in deze coronatijd het niet past om partijpolitiek te bedrijven. Prompt enige weken later gaat Dorpsbelang echter weer te keer als vanouds. Je vraagt je dan af, waar zijn deze mensen toch mee bezig. Echter, ik was wel verrast door het artikel van Eef over de opeenstapeling van onze lokale mistoestanden en vooral over het (niet) oplossen van deze problemen. Wat mij als inwoner van deze gemeente zeer stoorde was de mededeling met droge ogen over een aantal basisfuncties die zouden worden beëindigd. De fontein uitzetten, de bloembakken verwijderen, het Hertenkamp verwijderen, het straatonderhoud verminderen. Blijf rustig vallen brave burger over al die loszittende stoeptegels want wij zijn niet in staat u momenteel adequaat te helpen.

Dit is toch te zot voor woorden om dit te bedenken en ook nog te publiceren. Blijf af van onze lokale verworvenheden.

Om dit artikel niet al te lang te maken zal ik volgende week een aantal suggesties doen om dit probleem op een zakelijke en pragmatische wijze op te lossen. Eveneens wil ik mijn medeburgers oproepen om hun slimme oplossingen kenbaar te maken aan deze krant.

Met vriendelijke groet,
Jacques Francken

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>