Logo mooisonenbreugel.nl
Bewoners en afgevaardigden van de klankbordgroep zien graag dat de ontslutingsweg voor het bouwverkeer via de Nieuwstraat gaat   | Fotonummer: d91ea5
Bewoners en afgevaardigden van de klankbordgroep zien graag dat de ontslutingsweg voor het bouwverkeer via de Nieuwstraat gaat (Foto: MooiSonenBreugel )
Algemeen / Son & Breugel

SWZ Zonhove staat open voor alternatieven

Son en Breugel - Zonhove wordt compleet herontwikkeld, dat staat als een paal boven water. De plannen hiervoor zijn nog in ontwikkeling, de start van de bouw staat in het eerste kwartaal van 2021 op de kalender. Voor de aan- en afvoer van het bouwverkeer wordt een ontsluitingsweg gemaakt. De locatie van deze weg is nog een groot discussiepunt. Dinsdagavond 23 juni vond een virtuele vergadering plaats tussen SWZ, de klankbordgroep met afgevaardigden van de omliggende straten, de Emiliusschool, basisschool De Harlekijn, het IVN, de gemeente en Karres en Brands Landschapsarchitectuur en Stedenbouw. De vergadering werd geleid door Artwin Nuhn.

Redacteur: Emmy Grit

De vier speerpunten ‘veiligheid’, ‘natuur’, ‘verkeersoverlast’ en ‘woonplezier’ stonden samen met de nieuwe ontsluitingsweg centraal tijdens deze vergadering. Over de eerste vier punten is iedereen het eens, alhoewel iedereen dit wel vanuit zijn/haar eigen oogpunt bekijkt. Over de ontsluitingsweg staan SWZ en alle andere betrokkenen loodrecht tegenover elkaar. Er zijn verschillende opties: via de Nieuwstraat, de Antoon van de Venstraat, de Zandstraat en De Bontstraat in Son en Breugel. De definitieve keuze moet nog gemaakt worden, waarbij veel belangen een rol spelen. Half juli zou deze beslissing gemaakt moeten zijn.

Voor SWZ viel de optie Nieuwstraat af, in verband met de veiligheid van hun cliënten en van de kinderen op de Emiliusschool, zo vertelde Jody Cath, bestuurder van SWZ aan het begin van de avond. De optie om de ontsluitingsweg door het bos bij De Bontstraat te realiseren, waarbij vele bomen gekapt moeten worden, was voor SWZ de beste oplossing. Dit tot grote ontevredenheid van de omwonenden en het IVN. Laatstgenoemden zagen juist veel meer kansen en mogelijkheden om de ontsluitingsweg door de Nieuwstraat te realiseren. Omwonenden hadden zelfs alternatieven, soms met hulp van een (bouw-)architect, uitgewerkt. SWZ werd verweten dat zij onvoldoende hadden gekeken naar deze alternatieven. Wilt u deze alternatieven teruglezen, neem dan een kijkje op pagina 3 van DeMooiSonenBreugelKrant van 24 juni.

Aan het einde van de avond vatte voorzitter Artwin de bijeenkomst samen. Er werden zorgen geuit over de onveiligheid van het bouwverkeer, alternatieven van omwonenden zijn door SWZ niet serieus genomen en de optie ‘Nieuwstraat’ zou in heroverweging genomen moeten worden. Na deze conclusie kreeg Jody Cath het woord en zij liet weten dat ze de omwonenden en de afgevaardigden van de klankbordgroep uitnodigt om hun ideeën voor 30 juni toe te sturen aan het SWZ. “Ik hoop dat het ‘gouden’ alternatief ertussen zit. Er zal zorgvuldig naar alle alternatieven worden gekeken en alle voor en tegens worden tegen elkaar afgewogen."

Jody deelt de zorgen dat ze niet iedereen tevreden kan stellen: “SWZ zal dan op zeer korte termijn in gesprek gaan met de aandragers van de alternatieven om alle opties door te nemen. Dit leidt tot het uiteindelijke plan dat ingediend gaat worden bij de gemeente.” Het plan dient door de gemeenteraad goedgekeurd te worden, alvorens er daadwerkelijk begonnen kan worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>