Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 7bb79e
Foto: Ingezonden
Jeugd

Kom naar de IVN-natuurspelletjesmiddag

Son en Breugel - Helaas konden alle IVN-activiteiten van dit voorjaar vanwege het coronavirus niet doorgaan, maar nu het beter gaat wil het IVN samen op een corona-bestendige manier het seizoen afsluiten. Ben je tussen de 6 en 12 jaar en woon je in Son en Breugel? Houd je van de natuur? Kom dan zondag 5 juli ook naar de seizoensafsluiting van het jeugd IVN. Deelname is gratis, inclusief wat drinken en iets lekkers. Iedereen is welkom, aanmelden is verplicht.

Dit jaar is er een ‘IVN-spelletjesmarkt’ in de buitenlucht rondom het IVN gebouw in de st. Genovevastraat 33, naast Korein. Je mag er zelf, onder begeleiding van je vader/moeder op ontdekkingstocht gaan op het plein en in de tuin van het IVN. Je maakt er kennis met allerlei dingen uit de natuur. Zo gaan ze botanisch stoepkrijten om de stoepplantjes te ontdekken en op een vierkante meter op safari: hoeveel kriebelbeestjes vind jij op 1 meter? Ook werken ze verder aan een bijenhotel. Je krijgt een stempelkaart, met nog veel meer kleine natuuractiviteiten, zodat je alles zelf kunt gaan ontdekken. Lever je op het eind je stempelkaart in, dan krijg je nog een heerlijk frietje en een (vega)snack erbij.

Informatie
• Datum: zondag 5 juli 14.00 – 16.30u
• Locatie: IVN-gebouw, st. Genovevastraat 33
• Aanmelden uiterlijk voor donderdag 2 juli. Vergeet niet ook je ouders, broertjes en zusjes die mee willen komen aan te melden. Mail hiervoor naar jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com en vermeld je naam en het telefoonnummer van één van je ouders.
• Kosten: Kinderen: gratis; ouders: evt. consumpties.
• Alle coronamaatregelen van het RIMV die op dit moment gelden, dienen in acht te worden genomen.

In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk dat de organisatie weet wie en hoeveel mensen er komen. Het telefoonnummer is nodig, zodat ze contact op kunnen nemen als er zich op het laatste moment wijzigingen voordoen, bijvoorbeeld bij hevige regen.

Jeugd IVN 
Houd je van de natuur en ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan is de Jeugd IVN misschien iets voor jou! Zo’n twee keer per maand gaan we op zondagmorgen van 10-12 uur naar buiten, op zoek naar avontuur, in de natuur rond Son en Breugel.

Soms gaan ze waterbeestjes scheppen in de sloot en deze onderzoeken. In het bos wordt gemeten hoe groot de bomen zijn en in de herfst wordt natuurlijk naar paddenstoelen gekeken. Als het echt heel slecht weer is blijven de leden binnen en maken ze bijvoorbeeld nestkastjes of vetbollen.

Ben je nieuwsgierig en wil je een keertje mee, dat kan! Stuur hiervoor een mailtje naar Ellen van Wijk via jeugd.ivn.son.en.breugel@outlook.com. De eerstvolgende activiteit is op zondag 30 augustus, dan wordt er onderzocht wat er in het (sloot)water leeft. Kijk hier voor de kalender met activiteiten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>