Logo mooisonenbreugel.nl
Marie Christien in de tuin van 'Het Verborgen Paradijs'   | Fotonummer: 78d3ab
Marie Christien in de tuin van 'Het Verborgen Paradijs' (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Het Verborgen Paradijs doet zijn naam eer aan

Son en Breugel - Het Verborgen Paradijs is een prachtig stukje Son en Breugel dat te mooi is om het goed op papier te zetten. Hoe je er komt? Vanuit Son en Breugel meteen na de Hooidonkse brug linksaf het kanaal volgen. Tussen de Hooidonkse brug en brug Stad van Gerwen neem je het derde paadje en ga je vierhonderd meter naar beneden. Bij twee dikke eikenbomen, tussen de landerijen van Brabants Landschap, kom je bij ‘Het verborgen Paradijs’, een prachtige privétuin van Marie Christien uit Nederwetten.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Marie Christien heeft dit stuk grond van een hectare negen jaar geleden gekocht. “Mijn eerste project was een insectenflat. Inmiddels heb ik er al drie gebouwd en de vierde is in de maak”, vertelt ze trots. Marie Christien heeft eerst een pad aangelegd en daarna de borders. Het is een prachtig ‘paradijs’ geworden. Als ze de tuin laat zien kom je ogen tekort. Er is een prachtige bloementuin met hele mooie kleurcontrasten, verschillende rozenbogen, een groentetuin, maar liefst twaalf kruidentuinen, een boomgaard en een heerlijk stuk bos. Overal lopen kippen, eendjes en cavia’s en je kunt overal curiosa tegenkomen. Marie Christien: “Op verschillende plekken heb ik leuke zitjes gemaakt waar je in de zon kunt zitten of in de schaduw.

Fietsers en wandelaars
“De laatste jaren was ik twee dagen in de week open. Langs het fietspad zette ik een bord neer met de tekst ‘Thee, koffie en gebak 400 meter naar beneden’. We kregen veel fietsers en wandelaars die spontaan langs kwamen om op ons leuke terras wat te drinken en te genieten van onze mooie tuin.” Sinds de uitbraak van het coronavirus is alles anders geworden. Ook Marie Christien moest haar ‘paradijs’ gesloten houden. “Per 1 juni mochten we weer open, maar dan met anderhalve meter afstand. Dat gaf zoveel stress dat ik dat niet aandurfde. De mensen komen hier om lekker te ontspannen en van de natuur en de stilte te genieten. Dat gaat niet als ik telkens op de regels moet gaan letten.”

Alleen op afspraak
Na weken nadenken heeft ze besloten om niet open te gaan, maar alleen op afspraak te gaan werken. “En dat werkt prima. Ik weet hoeveel mensen er komen en ik kan ze goed uit elkaar zetten en weet ook wat hun wensen zijn. Zo kan ik mijn gasten de nodige aandacht geven”, aldus een enthousiaste Marie Christien. Er zijn heel veel mogelijkheden bij Het Verborgen Paradijs. “Ik kan een lunch verzorgen, eventueel met een rondleiding, en we verzorgen diverse workshops.” Het is mogelijk om bijvoorbeeld een klein bloemstuk te maken. De gasten krijgen een mandje en een mesje en mogen zelf de bloemen plukken. Met een oude kop-en-schotel wordt het dan een echt pronkstuk. “Schilderen op hout is ook ontspannend om te doen. Maar andere ideeën zijn ook welkom hoor.”

In de natuur
“Ik vind het geweldig om buiten in de natuur bezig te zijn”, vervolgt Marie Christien haar verhaal. “Heerlijk de beestjes verzorgen en mijn gasten verwennen. Ik ben hier in de zomer zeven dagen in de week bezig. Er is altijd werk te doen als je het netjes wilt houden. Ik ben ook een imker. Er zijn vast mensen die ook imker zijn, maar geen goede plek hebben om hun bijen te stallen. Deze mensen zijn van harte welkom om hier hun hobby uit te oefenen.”

Oproep
De gastvrouw doet het werk niet alleen, ze heeft een aantal vrijwilligers die haar komen helpen. Ze staat open voor nog meer vrijwilligers. Heb je tijd over en vind je het leuk om in die prachtige tuin te werken, neem dan contact op met Marie Christien.

Eens iets anders
Wil je eens op een andere manier lunchen? Een vriendinnendag organiseren? Een fotoreportage maken van een leuk uitje met de (klein)kinderen, of een rondleiding door deze prachtige tuin en het mooie bos? Dan is ‘Het Verborgen Paradijs’ zeker een aanrader. Je kunt reserveren via hetverborgenparadijs@gmail.com of via tel. 06-11912416.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>