Logo mooisonenbreugel.nl
Wethouder Boersma komt met een fietskar vol met gereedschap    | Fotonummer: ca861f
Wethouder Boersma komt met een fietskar vol met gereedschap (Foto: Wil Feijen)
gemeente

Wethouder Jan Boersma trapt werkzaamheden Slowlane af

Son en Breugel - Aannemer BAM Infra is maandag 17 augustus gestart met de aanleg van het snelfietspad Slowlane in Son en Breugel. Wethouder Boersma verrichtte de ludieke eerste bouwhandeling via het aanreiken van gereedschap en een ritje met een bakfiets. BAM Infra heeft de aanbesteding gewonnen om de afrondende fasen 2 en 3 van de Slowlane op Son en Breugels grondgebied aan te leggen. De werkzaamheden zullen ongeveer 6 weken in beslag nemen.

De Slowlane is een 32 km lang fietspad die de economische toplocaties in de regio op de snelste en meest milieuvriendelijke wijze met elkaar verbindt. Het is een ruim vier meter breed fietspad in rood asfalt met een eenduidige en hoogwaardige uitstraling. Het is een vrijliggend fietspad, dat voor een deel parallel loopt aan de snelwegen (de Fast Lane). Het fietspad verbindt bedrijventerreinen en campussen, zoals het ASML, Flight Forum, de Brainport Innovatie Campus, Ekkersrijt en de High Tech Campus Eindhoven en Philips. De route brengt de fietser bij de economische toplocaties en ook door mooie natuur. De Slowlane maakt onderdeel uit van het regionale project ‘Brainport Avenue’. 

Wethouder Jan Boersma: “We zien door de coronacrisis dat steeds meer mensen voor het woon-werkverkeer de fiets kiezen. Door de e-bike en de speed pedelec is de actieradius van de fietser flink toegenomen en zijn ook afstanden boven 25 kilometer voor de e-biker geen probleem.”

In deze uitvoeringsopdracht (gele gedeelte) wordt het noordelijke deel van Slowlane-fietspad aangelegd tussen Verlengde Huizingalaan en het tunneltje onder de rijksweg bij Ikea. Ook komt er een nieuw voetpad waardoor niet alleen auto’s en fietsers makkelijk toegang hebben tot Ekkersrijt maar ook voetgangers veilig bijvoorbeeld de woonboulevard op Ekkersrijt kunnen bereiken. Het laatste stuk van de Slowlane op Ekkersrijt zal ook worden voorzien van dynamische LED-verlichting. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>