Logo mooisonenbreugel.nl
De voormalige Petrus' Bandenkerk die omgebouwd gaat worden naar het Dorpshuis   | Fotonummer: ee9112
De voormalige Petrus' Bandenkerk die omgebouwd gaat worden naar het Dorpshuis (Foto: Wil Feijen)
Lezerspodium

Lezerspodium: Hoera: kerkgebouw is behouden voor het nieuwe Dorpshuis

Son en Breugel - Na een jarenlange discussie is er eindelijk een besluit genomen over het Dorpshuis. Een raadsmeerderheid stemde voor het Dorpshuis in het voormalige kerkgebouw. Hiermee behouden we dat monumentale gebouw die ruimte biedt voor verbinding, ontmoetingen en samenzijn. Dit besluit zal veel kiezers die in 2018 op ons gestemd hebben een groot plezier doen.

De vorige nieuwbouwplannen werden weggestemd omdat ze te duur waren of geen dorpse uitstraling hadden. Het alternatief Vestzaktheater is in 2016 afgewezen omdat het te duur werd.

Negen miljoen is een groot bedrag voor ons dorp. Gelukkig hebben we ca 7,5 miljoen gespaard voor de bouw en de inrichting. De raad wilde nog enkele extra’s: energieneutraal, inschuifbare tribune en een extra 2e verdieping. Tel daar de gestegen bouwkosten en de BTW bij op en je komt uit op 9 miljoen. De wethouder probeert nog een deel van de BTW terug te krijgen van de belastingdienst.

De huurders zijn over het algemeen positief maar ook kritisch. De bibliotheek heeft zijn steun uitgesproken. De harmonie ook, maar wil dat er rekening gehouden wordt met de onzekere toekomst. Het bestuur van het Vestzaktheater heeft geschreven dat ze niet meeverhuizen naar het Dorpshuis. Dat betreuren wij zeer. Daarom roepen we hen op om opnieuw in gesprek te gaan met de wethouder. Radio Son en Breugel schrijft dat het hen niet uitmaakt waar ze zitten. Het CMD komt straks op de tweede verdieping en dat betekent dat de 38.000 euro aan jaarlijkse huur voortaan aan onze eigen gemeente betaald wordt.

Wij hebben de afgelopen dagen willekeurige steekproeven gehouden onder onze inwoners. De volgende hoofdconclusies worden zichtbaar. Gelukkig, eindelijk een besluit, maar 9 miljoen vind ik wel veel geld. En er is ook onduidelijkheid. Wat gebeurt er nou precies in dat Dorpshuis? Er zijn veel vragen bij ons binnengekomen. Daarom hebben we, samen met Dorpsvisie, alle vragen verzameld. Dat overzicht ‘Ons Dorpshuis’ is op onze websites te lezen. Neemt u dit rustig door en als u aanvullende vragen heeft, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

En hoe moet het nu verder? Wij nodigen alle partijen uit om met elkaar in gesprek te gaan. Er mag niet opnieuw een tegenstelling tussen coalitie en oppositie ontstaan. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt om die tegenstelling weg te nemen. Verder moeten alle gebruikers uitgenodigd worden voor een gezamenlijk overleg. Hierin moeten alle nog openstaande zaken besproken worden. Niet alles zal opgelost kunnen worden, maar dan is in elk geval duidelijk wat er niet kan en waarom het niet kan. En wat ons betreft: en nou allemaal aan het werk zodat u en alle andere inwoners zo snel mogelijk kunt profiteren van UW DORPSHUIS. Proficiat!

Fractie CDA Son en Breugel,
Voor een betrokken, betrouwbaar bestuur.
Ga voor meer informatie naar www.cdasonenbreugel.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>