Afbeelding
Foto: Ingezonden

Kinderboekenweek ‘Terug naar toen’

Algemeen

Son en Breugel - Lijkt het jou leuk om met een tijdmachine naar vroeger te reizen? Rond te neuzen bij de Romeinen, grappen te maken met de Grieken, mee te kijken in de Middeleeuwen? Dat kan! Tijdreizen bestaat al heel lang; door het lezen van boeken. Tijdens de Kinderboekenweek, van 30 september t/m 11 oktober 2020, wordt met zijn allen teruggereisd naar het verleden.

Kom op maandag 5 oktober van 11.00 - 12.00 uur naar de Bibliotheek in Son en Breugel, samen met je baby, dreumes of peuter. Samen zingen, bewegen en dansen op muziek en muziek maken in de workshop Muziek op Schoot. Het thema is ‘EN TOEN?’! In deze workshop duik je samen met je kleintje met verhalen, muziek en dans de geschiedenis in. Deelname aan deze workshop is gratis na aanmelding. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Superstructuren
Waarom bouwden de Romeinen al zulke stevige bouwsels? En de Grieken van die enorme tempels? Heel lang geleden maakten de mensen al stevige gebouwen die soms nu nog overeind staan. In de Kinderboekenweek organiseert jouw bibliotheek in samenwerking met Mad Science een workshop over het bouwen van stevige constructies.

Op donderdag 8 oktober van 15.30 - 16.30 uur gaan de kinderen van 9 t/m 12 jaar erachter komen door te experimenteren met eenvoudig materiaal zoals papier, maar ook met een natuurkundige kracht die voor stevigheid kan zorgen, magnetisme. Deze opgedane kennis wordt gebruikt tijdens een groepswerk waarbij een Romeinse boog in elkaar gezet moet worden. Kosten 5 euro, op vertoon van een geldige biebpas 3 euro.

Film Dummie de Mummie
In deze film, die in de Grote Zaal van het Vestzaktheater wordt vertoond, zie je hoe een eeuwenoude mummie tot leven komt in het hier en nu en vrienden wordt met Goos Guts. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Bezoek ook op zondag 11 oktober van 13.30 uur - 15.00 uur deze filmvoorstelling naar het gelijknamige boek van Tosca Menten, helemaal passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Kosten 3 euro, op vertoon van een geldige biebpas 2,50 euro.

Voor meer informatie en aanmelden van bovengenoemde activiteiten kunt u terecht op www.bibliotheekdommeldal.nl/activiteiten.