De leden van Toneelgroep Oase die het toneelstuk Matilda hebben opgevoerd
De leden van Toneelgroep Oase die het toneelstuk Matilda hebben opgevoerd Foto: Lianne van Asperdt

Een heel bijzondere voorstelling van Toneelgroep Oase

Algemeen Jeugd

Son en Breugel - Toneelgroep Oase bestaat uit twee enthousiaste, jonge toneelgroepen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Al ruim 10 jaar worden er toneellessen gegeven in Oase, op dit moment door Femke de Jager.

Door alle maatregelingen rondom COVID-19 was er afgelopen juni geen eindvoorstelling van Toneelgroep Oase, wat natuurlijk heel jammer was, want er was al maanden naar toegeleefd. Na de zomervakantie zijn de (gedeeltelijke nieuwe) groepen opnieuw gestart en hebben zij het voor elkaar gekregen om in drie maanden een nieuwe voorstelling in te leren.

Helaas moest er ook nu rekening worden gehouden met de maatregelingen rondom het coronavirus. De voorstelling werd zonder publiek gespeeld, maar gelukkig wel op het podium van het Vestzaktheater. En dankzij een livestream, mede mogelijk gemaakt door Foolen Audio & Light, konden alle ouders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen toch genieten van de voorstelling Matilda. Regisseuse Femke heeft de voorstelling speciaal herschreven voor Toneelgroep Oase.

Matilda is een jong, slim en ongewoon meisje, dat veel van lezen en rekenen houdt en al jong opvalt door haar uitzonderlijke intelligentie. Haar ouders houden zich niet met haar bezig, ze vinden haar maar een onderkruipsel. Op school ontmoet Matilda de lieve juffrouw Engel, die haar wel begrijpt, maar ook het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk. Als die haar aan wil pakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan!

Femke, alle toneelspelers van Toneelgroep Oase en alle mensen voor en achter de schermen, bedankt voor de geweldige voorstelling!