Sjef den Uijl (voorgrond) en Othon Eijsbouts knippen het rood-witte lint door. Op de achtergrond Titia Braam (r) en Marijke den Uijl
Sjef den Uijl (voorgrond) en Othon Eijsbouts knippen het rood-witte lint door. Op de achtergrond Titia Braam (r) en Marijke den Uijl Foto: Wil Feijen

Bijna Thuis Huis MadeLief heropent haar deuren

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Twee maanden geleden ging de deur van Bijna Thuis Huis MadeLief aan de Vinklaan in Son en Breugel tijdelijk op slot voor een interne verbouwing. Mensen die in de laatste fase van hun leven zitten en die, om wat voor reden dan ook, niet thuis kunnen of willen sterven, kunnen weer gastvrij ontvangen worden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De garage is verbouwd en vormt samen met de vernieuwde keuken een grote centrale ontmoetingsruimte, die meer dan voldoende ruimte biedt voor samenkomst. Een lange tafel met uitnodigende stoelen maakt het mogelijk dat de bewoners van Bijna Thuis Huis MadeLief samen met hun naasten, de coördinatoren, vrijwilligers en/of medewerkers van de thuiszorg daar kunnen verblijven. Tijdens de twee maanden durende verbouwing zijn tevens de bijkeuken en het kantoor verbouwd en voldoen weer aan de laatste eisen.

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de heropening met het bestuur, alle vrijwilligers en alle relaties te houden. Hiervoor in de plaats werd gekozen voor een ‘petit opening’ waarin de hoofdrol was weggelegd voor voorzitter Sjef den Uijl en oud-huisarts Othon Eijsbouts. Sjef ontving de nieuwe voordeursleutel en Othon een schaar, waarna zij samen het rood-witte lint doorknipten, en Sjef de deur officieel van slot haalde.

Nu de verbouwing achter de rug is en de deuren weer geopend zijn, staan de coördinatoren Titia Braam en Bernadette Hillenaar en alle vrijwilligers weer klaar om nieuwe bewoners te ontvangen die in de laatste fase van hun leven zijn gekomen. Om alle coronamaatregelen in acht te kunnen nemen, is besloten dat er begonnen wordt met één bewoner die gebruik kan maken van de faciliteiten van het Bijna Thuis Huis. Titia: “Maar we gaan ervan uit dat kort daarna ook weer een tweede bewoner opgenomen zal kunnen worden, met inachtneming van de geldende maatregelen en conform de COVID-19-protocollen voor vrijwilligers, bewoners en naasten.

In DeMooiSonenBreugelKrant van 9 december wordt samen met Titia en Bernadette teruggeblikt op het afgelopen jaar en de verbouwing, en vooruitgekeken naar de komende periode.

Bijna Thuis Huis MadeLief heropent haar deuren

Sjef den Uijl met de sleutel, zijn vrouw Marijke op de achtergrond
V.l.n.r. Othon Eijsbouts, Titia Braam, Sjef den Uijl en zittend Bernadette Hillenaar
Sjef opent de deur
 Sjef den Uijl en Othon Eijsbouts knippen het rood-witte lint door. Op de achtergrond Titia Braam en Marijke den Uijl