Marianne (l) en Edwin (r)
Marianne (l) en Edwin (r) Foto: Wil Feijen

Wijn, hapjes en ‘ratatouille’, de perfecte ingrediënten voor het Wijn & Dein Festijn

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Ze missen het contact met hun vaste bezoekers, nadat ruim een jaar geleden de laatste traditionele Lazy Sonnie Afternoon in de Kapelzaal van La Sonnerie werd gehouden. De commissieleden van Lazy Sonnie Afternoon, met onder anderen voorzitter Edwin Verlangen en commissielid Addy van den Hurk, hebben gekeken wat de mogelijkheden zijn om in deze tijd iets te organiseren. La Sonnerie en Lazy Sonnie Afternoon hebben daarom de handen ineengeslagen en presenteren op zaterdag 27 maart vanaf 20.00 uur het Wijn & Dein Festijn, waarbij La Sonnerie verantwoordelijk is voor de wijnproeverij en culinaire hapjes en de organisatie van Lazy Sonnie Afternoon zorgt voor de muzikale ‘deining’; een gezellig avondje uit, maar wel vanuit je eigen huis.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Geïnspireerd door de bier- en wijnproeverijen die de afgelopen maanden in Son en Breugel zijn gehouden, hebben de commissieleden van Lazy Sonnie Afternoon een nieuw concept bedacht. Edwin: “We willen heel graag via muziek contact houden met onze vaste bezoekers, maar natuurlijk ook met alle andere muziekliefhebbers. De muziek wordt afgewisseld met een wijn- en spijsproeverij die door gastronoom-sommelier en vinoloog Marianne van den Hurk wordt gepresenteerd, samen met leerling-vinoloog Marjolijn Kleingeld.”

Italiaanse ratatouille
Door de coronamaatregelen die op dit moment nog van kracht zijn, wordt op zaterdag 27 maart het ‘Wijn & Dein Festijn’ online gehouden; een uniek concept waar lekker eten, drinken en muziek centraal staan. De huisband Caponata, wat overigens ‘ratatouille’ in het Italiaans betekent en dus prima past in het concept van deze avond, is een muzikaal collectief dat in wisselende samenstellingen speelt. Deze avond zijn dat Franklin van den Tillaart (leadzang, slaggitaar), Ruud Heijnsdijk (slagwerk), Maikel van Hak (drums), Benjo Plantsoen (contrabas), Joost Egmond (toetsen, achtergrondzang) Arold Schers (saxofoon), Jan Dorelijers (basgitaar) en Edwin Verlangen (gitaar). Edwin: “De afgelopen weken hebben wij in tweetallen gerepeteerd, steeds in wisselende samenstellingen. Tijdens deze avond spelen wij voor het eerst, in een coronaproof opstelling en allemaal van tevoren getest, in deze samenstelling. Dat is best spannend en een grote uitdaging, omdat we van tevoren niet samen hebben kunnen repeteren.”

Internationale gasten
Naast de optredens van Caponata spelen de internationale muzikanten Chris Ronald (Canada), Guy Verlinde (België) en Jeffrey Helford (USA) een belangrijke rol deze avond. “Chris, Guy en Jeffrey zijn voor onze vaste bezoekers geen onbekenden. Nadat wij onze plannen hadden voorgelegd, waren ze meteen enthousiast om mee te werken aan dit unieke concept. Ondanks het tijdsverschil met Amerika en Canada, spelen zij live, vanuit hun eigen huiskamers, en kan er via een livestream genoten worden van hun optredens”, aldus de voorzitter.

Speciaal uitgezocht
Addy: “Onze keukenbrigade, onder leiding van Hans van der Loo, heeft een vijftal gerechtjes bedacht die in combinatie met vijf overheerlijke wijnen thuis genuttigd kunnen worden.” De vijf wijnen zijn speciaal voor deze avond uitgezocht; het zijn allemaal Europese wijnen en er wordt gedurende de avond opgebouwd van wit naar rood. Marianne: “Het wordt een leerzame avond waar wij de deelnemers uitleg geven over de wijn, het gerecht en waarom gekozen is voor deze combinatie.” Een van de wijnen die deze avond geschonken wordt, is de ‘Rock & Rolle’, die niet alleen vanwege de naam perfect aansluit bij deze muziekavond.

Interactieve avond
Het Wijn & Dein Festijn wordt mede mogelijk gemaakt door Pieter Foolen en zijn team. “We hebben veel overleg gehad en het wordt echt een unieke interactieve avond. Tijdens de avond is het ook mogelijk om vragen te stellen via de chat, die dan meteen beantwoord kunnen worden”, aldus een enthousiaste voorzitter.

Aanmelden
De kosten van dit Wijn & Dein Festijn bedragen € 39,50 per box (vijf verschillende glazen wijn met ieder een bijpassend culinair hapje, plus de link naar de live-stream). Aanmelden kan tot en met 25 maart via info@sonnerie.nl, telefoon 0499-460222. De wijnen en hapjes kunt u zaterdag 27 maart gedurende de dag bij La Sonnerie afhalen of worden op verzoek binnen een straal van 10 km bij u thuisbezorgd.