Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Golfclub Son houdt golfclinic voor zorgmedewerkers

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - Golfclub Son heeft de personeelsvereniging van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven uitgenodigd voor vijf golfclinics als dank voor de zorg tijdens de coronacrisis en de werkdruk die zij hierdoor hebben gehad het afgelopen anderhalf jaar. Initiatiefneemster mevrouw I. Meulman organiseerde deze clinic voor het zorgpersoneel op zondag 11 juli en later in de week volgden de andere vijf clinics.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Belangstellende leden van personeelsvereniging OVC maakten voor het eerst kennis met het golfspel. Drie doorgewinterde golfspelers, leden van Golf Son, speelden de Pro, ook wel golfleraar. De zorgmedewerkers werden snel wegwijs gemaakt in de manier waarop ze een golfclub moesten vasthouden, waarop de afslag van een golfballetje werd geoefend. 

Voor het eerst
De deelnemers hadden nog nooit met een golfclub geslagen; iedereen deed zijn uiterste best om de bal goed en ver te kunnen slaan. Een Pro waardeerde de afslagen met humoristische, medische vaktermen en betitelde een afslag bijvoorbeeld als een ‘urineboogje’. Dat maakte het zorgpersoneel nog fanatieker om met een strakke slag de bal ver het golfterrein op te slaan. Daarna steeg de moeilijkheidsgraad door het pitchen en het putten te oefenen. Een deelnemer raakte even gefrustreerd omdat het toch moeilijker was dan zij had verwacht. Anderen ontdekten hun talent en sloegen fanatiek tegen het balletje. Het ging hen goed af, terwijl zij het golfspel toch als redelijk moeilijk ervaarden. Een geoefende balspeler die aan sport met een grotere bal gewend was, had de slag ook aardig snel te pakken. De Pro’s, vrijwilligers van Golfclub Son, gaven aanwijzingen en maakten van de zin ‘een beetje door de knieën’ al gauw een regelmatig vallende ‘slagzin’, letterlijk en figuurlijk.

Ervaringen delen
Tijdens en na de golfclinic deelden de zorgmedewerkers hun ervaringen tijdens de coronaperiode. Het positieve tijdens deze periode was dat zij wel gewoon elke dag naar hun werk konden gaan, maar zeker in het begin van de coronatijd moesten de werkzaamheden aangepast worden en is er heel flexibel omgegaan met de inzet van het zorgpersoneel. Dat schepte een hechte band, die nu nog voelbaar aanwezig is. Zo werd er bijvoorbeeld in een halve dag een corona-unit opgebouwd en zette het zorgpersoneel van de operatiekamers zich ook in op andere afdelingen, want van de achttien operatiekamers werden er maar vier draaiende gehouden. Tijdens corona waren er ook mooie ontwikkelingen: een medewerkster van een luchtvaartmaatschappij bood haar zorg aan en ging als vrijwilliger bij het Catharinaziekenhuis werken. Anesthesieassistenten hebben ook ervaring met beademen en daardoor zetten zij zich in als buddy op de IC-afdeling. Veel zorgmedewerkers van een andere afdeling die hun werkzaamheden niet meer konden uitvoeren, boden hun ‘zorghanden’ aan op andere afdelingen. Dit bracht een enorm positieve sfeer teweeg onder het zorgpersoneel.

Werkzaamheden
Golf Son heeft de afgelopen tijd benut om zowel de golfbaan als de bar en het terras te pimpen. Zo is er een prachtige, strakke vijver op de golfbaan aangelegd en is de bar van mooie, zachte neonverlichting voorzien, wat een gezellige sfeer uitstraalt. Na de golfclinic is door Golfclub Son een hapje en een drankje aangeboden, wat de gezellige en laagdrempelige sfeer van de club benadrukt.

Afsluiter
De deelnemende zorgmedewerkers hebben de golfclinic als zeer positief ervaren en vinden het een mooi gebaar dat Golf Son deze clinic heeft aangeboden. De personeelsvereniging zal zo‘n clinic niet snel zelf organiseren, maar de zorgmedewerkers zien dit wel als een mooie afsluiter, hoewel de coronatijd nog niet voorbij is, maar het is een begin van hopelijk een goed einde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding