Het bezoeken van het BBQ-Spektakel op 28 en 29 augustus is een must voor alle BBQ-liefhebbers (archieffoto)
Het bezoeken van het BBQ-Spektakel op 28 en 29 augustus is een must voor alle BBQ-liefhebbers (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Laat je inspireren op het Nationaal BBQ-spektakel

Algemeen Evenement

Son en Breugel - In het weekend van 28 en 29 augustus houdt WBQA Nederland in de tuin van Kloosterhotel La Sonnerie haar jaarlijkse BBQ-spektakel in combinatie met het Open NK Culinair Barbecueën. Dit food-evenement staat geheel in het teken van de laatste trends op barbecuegebied. De sfeer kan het best omschreven worden als bourgondisch, sfeervol en gezellig. De toegang van het BBQ-spektakel is gratis.

Het doel van WBQA Nationaal BBQ-Spektakel is het bevorderen van culinair BBQ’en in de meest ruime zin van het woord en staat op 28 en 29 augustus centraal. Het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en maakt onderdeel uit van het nationaal BBQ-Spektakel dat op 29 augustus plaatsvindt. (Inter)nationale teams strijden tegen elkaar en om de hoogste eer: de WBQA Nederlands Culinair BBQ-kampioen. 

Programma
Zaterdag 28 augustus
12.00 – 15.00 uur: BBQ-Workshop
Tijdens het BBQ-Spektakel worden er verschillende workshops gegeven, geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

13.00 - 18.00 uur: Workshops, demonstraties en proeverijen
Het BBQ-spektakel is voor jong en oud en is gratis toegankelijk. Het is een must voor alle BBQ-liefhebbers in Nederland, België en ver daarbuiten met livemuziek en diverse culinaire presentaties. Bij diverse stands worden verschillende producten bereid, verkocht en gepromoot. Ook zijn er zijn demonstraties en workshops van (keramische) BBQ’s met de Big GreenEgg Truck, Primo bus en The Basterd Promo wagen. Aanwezig zijn ook Smokey Bandit Smokers, Barbecueplein.nl met PizzaCraft en BBQ-accessoires, OnsBoerenErf en zijn Eigenzwijnse worst, Drya Dry Aging zakken, La Sonnerie met hun Jamaicaanse Kip en La Trappe bieren en Apollo met kruiden en sausen.

13.00 – 18.00 uur: De BBQ-teams
De BBQ-teams doen op zaterdag en zondag aan het Open WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en mee. Tijdens dit kampioenschap kunnen de teams hun eigen BBQ-hapjes en gerechten aan het publiek verkopen. Op zondag 29 augustus doen de teams tevens mee aan het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ’en. Op deze dag worden de gerechten van de BBQ-teams ter beoordeling op zondag aan de jury aangeboden. Ze maken zes gerechten (waarvan een vegetarisch).

18.00 – 21.00 uur: VIP BBQ-Diner

De dag van het BBQ-Spektakel wordt culinair afgesloten met een VIP BBQ-Diner. Reserveren is noodzakelijk (bij voorkeur) vóór 20 augustus, klik hier om te reserveren.

20.00 uur: Begin van AfterParty
De AfterParty is voor iedereen gratis toegankelijk en onder begeleiding van de BBQ-Band uit Son en Breugel.

Zondag 29 augustus
13.00 – 18.00 uur: Workshops, demonstraties en proeverijen (zie zaterdag).

13.00 – 18.00 uur: Wedstrijdprogramma BBQ-teams
Om 14.00 uur wordt het eerste gerecht aan de jury aangeboden en vervolgens ieder half uur. Van de eerste vijf gerechten worden de basisingrediënten door de WBQA ter beschikking gesteld. Hiervan maken de teams es gerechten, waarvan een vegetarisch. Klik hier voor het wedstrijdprogramma van de BBQ-teams en klik hier voor het wedstrijdreglement van de BBQ-teams 

18.30 uur: Prijsuitreiking
19.30 uur: Einde

Klik hier voor meer informatie over dit culinaire weekend.