V.l.n.r.: Commissaris van de Koning Ina Adema, hoofdcoördinator Evelyn Kreukniet, chauffeur Nettie Cleutjens
V.l.n.r.: Commissaris van de Koning Ina Adema, hoofdcoördinator Evelyn Kreukniet, chauffeur Nettie Cleutjens Foto: ©AutoMaatje SonenBreugelVerbindt

Commissaris van de Koning bij SonenBreugelVerbindt AutoMaatje op bezoek

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, mevrouw Ina Adema bezocht dinsdag 23 november SonenBreugelVerbindt AutoMaatje. Zij werd ontvangen op Berkenstaete door de initiators Jan Frans Brouwers en Henry Liebregts van Fractie 50PLUS Provinciale Staten Noord-Brabant.

Jacqueline Moser, één van de vier telefonistes van Berkenstaete, gaf uitleg over het te woord staan van AutoMaatjedeelnemers. Daarna ging mevrouw Adema als deelnemer een rit maken met AutoMaatje chauffeur Nettie Cleutjens. Tijdens de rit vertelde hoofdcoördinator Evelyn Kreukniet dat je met AutoMaatje overal en altijd ergens naar toe kunt, ver of dichtbij, ook in het weekend en ‘s avonds. Dat AutoMaatje een Auto is maar ook een Maatje. Dat het een sociaal gebeuren is, voor deelnemer maar ook voor de chauffeur. Nettie: “Wat echt heerlijk is, is dat chauffeurs zelf hun rit kiezen via een app, dus niet lastig gevallen worden met telefoontjes.”

Aan het einde van de rit, die leidde naar de voormalige Sint Petrus’ Bandenkerk, zei mevrouw Adema spontaan dat zij na haar pensionering AutoMaatje-chauffeur zal worden. “Elke gemeente moet AutoMaatje hebben. Het helpt eenzaamheid voorkomen, voor deelnemers, maar ook voor chauffeurs”, aldus mevrouw Adema. “Geweldig dat het bestaat. Ik ga mijn moeder, die in het noorden woont, gelijk aanmelden. Nu is er voor haar weer een lichtpuntje: zij kan weer bij ons op bezoek komen”, aldus de zeer geïnteresseerde en enthousiaste Commissaris van de Koning.

Ben je net als de Commissaris van de Koning ook enthousiast geworden? Bel naar 0499-209609 of mail naar automaatje@sonenbreugelverbindt.nl om je aan te melden als chauffeur. Chauffeurs krijgen een km-vergoeding van 30ct/km.