Sponsorpunten die ingeleverd konden worden door klanten van de PLUS
Sponsorpunten die ingeleverd konden worden door klanten van de PLUS Foto: Wil Feijen

De Dommelsoppers krijgen meeste sponsorpunten van PLUS-klanten

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Van 5 september tot en met 13 november werd door PLUS Supermarkt de sponsoractie voor clubs en verenigingen gehouden. Ook bij PLUS Marcel en Jeannette Verhoeven kregen klanten bij iedere tien euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt, en de aldus gespaarde punten konden zij op hun beurt weer aan verenigingen of clubs geven. In Son en Breugel deden 22 verenigingen en clubs mee aan deze actie. Op zondag 21 november hebben Marcel en Jeannette de balans opgemaakt en werd bekend welk bedrag aan de deelnemende verenigingen en clubs uitgekeerd gaat worden. Jeugdcarnavalsvereniging De Dommelsoppers eindigde met 8604 punten op de eerste plaats, gevolgd door Taekwon-Do Chong Do Kwan met 8372 punten en SBC ontving 8040 punten van de klanten van PLUS Verhoeven.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De 22 deelnemende verenigingen en clubs hebben ieder op hun eigen manier aandacht besteed aan deze actie. Moniek Harteveld, bestuurslid van De Dommelsoppers, heeft net als de andere vrijwilligers binnen de vereniging, via Facebook, Instagram en WhatsApp-berichten, iedereen op de hoogte gebracht dat jeugdcarnavalsvereniging De Dommelsoppers meedeed aan deze mooie actie, en dat heeft haar geen windeieren gelegd: De Dommelsoppers zijn op de eerste plek geëindigd met een bedrag van 1987 euro.

Hoger dan verwacht
Moniek: “Bij het begin van de actie had ik gehoopt dat wij een bedrag van 500 euro zouden ophalen, maar het is dus ruim 1400 euro meer geworden. Heel veel dorpsgenoten hebben de bonnen bij mij thuis ingeleverd, maar het kwam ook voor dat ze los door de brievenbus werden gegooid, zodat de hele mat vol lag met sponsorpunten.” Van de 8604 sponsorpunten die de vereniging heeft gekregen, heeft Moniek er zeker 4500 zelf opengekrast en de codes ingevoerd. “Een heel karwei, maar ik had het er graag voor over”, aldus Moniek.

Vesten voor leden
De bijdrage van de PLUS wordt besteed aan vesten voor de dansende leden van De Dommelsoppers. Moniek: “De trainsters, begeleiders en de 54 dansende leden zouden deze vesten op het 11-11-bal in ontvangst nemen, maar op het laatste moment hebben we besloten om het 11-11-bal te annuleren.”

Zeer tevreden
Niet alleen Moniek was verrast door de positieve uitslag, ook Carlo van de Braak van Taekwon-Do Chong Do Kwan is meer dan tevreden over het eindresultaat. Carlo: “We hebben alle leden tijdens de lessen verteld over de actie en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Familie, vrienden en kennissen van onze leden zijn ingeschakeld om zoveel mogelijk punten te verzamelen.” De klant beslist aan welke vereniging de sponsorpunten gedoneerd worden. “Ik had het nooit kunnen dromen dat wij, als kleine vereniging, tussen de grote verenigingen zouden eindigen. In totaal hebben we 8372 punten ontvangen, dat zich vertaalt in 1933 euro”, aldus de hoofdleraar en oprichter van de vereniging.

Kamp voor leden
Het geld wordt besteed aan een kamp voor alle leden, waar spel en plezier de boventoon voeren. Carlo: “Natuurlijk met veel gezonde snacks van PLUS Verhoeven. En we gaan een klein feestje houden met een bbq: alle leden delen dus mee met deze mooie prijs.”

Dankbaar
Carlo dankt nogmaals Marcel en Jeannette Verhoeven: “Zij hebben altijd al een goed hart voor verenigingen gehad en met deze actie laten ze dat ook weer zien”, aldus een trotse winnaar van de tweede plaats.

Uitreiking cheques
Marcel en Jeannette zouden de cheques, met een totale waarde van 15.000 euro, op 24 november uitreiken aan een afgevaardigde van de vereniging of club, maar door de stijgende cijfers van de coronabesmettingen hebben zij besloten om dit te annuleren. “Het bedrag dat de verenigingen bij elkaar hebben gespaard wordt nu op het rekeningnummer overgemaakt”, laat Marcel in een reactie weten.

Lijst met uitgekeerde bedragen
C.V. de Dommelsoppers € 1987
Taekwon-Do Chong Do Kwan € 1933
VV SBC € 1856
HTC Hockey € 1298
HTC Son Tennis € 931
Korfbalvereniging De Corridor € 911
HV Apollo € 803
Harmonie Pro Honore et Virtute € 631
Volleybalclub Pieter Brueghel € 530
Heemkundekring Son en Breugel € 400
Gemengde zangvereniging Een van Zin € 396
Smartlappenkoor Rawazzi € 389Ponyclub St.Genoveva € 381
Scouting Mgr Bekkersgroep € 378
Sincerre Koor € 327
Vrouw actief € 316
Badminton Club Scarabee € 309
Tennisvereniging Son en Breugel € 301
Loopgroep de Springbokken € 262
La Ferme Boel € 245
SDV Avanti € 235
Schaakvereniging Son en Breugel € 180
Totaal: € 15.000