Burgemeester Hans Gaillard overhandigt Jacqueline een bos bloemen
Burgemeester Hans Gaillard overhandigt Jacqueline een bos bloemen Foto: Wil Feijen

Dommelhuis is de nieuwe naam van het dorpshuis

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Het nieuwe dorpshuis in de voormalige Sint Petrus’ Bandenkerk wordt, als het aan de ontwerpers en de gemeente Son en Breugel ligt, het paradepaardje van het centrum van Son en Breugel. De in 2021 gestarte werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning. In totaal is er voor het ombouwen van de voormalige kerk naar een nieuw dorpshuis ongeveer 16 maanden uitgetrokken. Dus dan zou als alles volgens plan blijft lopen begin april 2022 het nieuwe dorpshuis in gebruik worden genomen.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Maar het nieuwe dorpshuis had nog geen naam en daarom vroeg de gemeente aan de inwoners van Son en Breugel om met ideeën te komen voor een naam. In totaal kwamen er 175 inzendingen bij de gemeente binnen met een passende naam.

Woensdag 1 december was het dan zover, tijdens een sobere bijeenkomst met een klein gezelschap, door de aangescherpte coronamaatregelen, werd de naam van het dorpshuis bekendgemaakt. Een deskundige jury selecteerde uit de 175 inzendingen de naam Dommelhuis. De naam is bedacht door Jacqueline Melis, zij was ook aanwezig toen de naam bekend werd gemaakt.

Het was de bedoeling om de naam bekend te maken tijdens een open dag in het nieuwe dorpshuis in aanbouw. Echter door de verscherpt coronamaatregelen zag de gemeente hiervan af. Vandaar de wat ingetogen bijeenkomst, zonder aanwezig publiek, maar met een aantal genodigden. Om de inwoners toch een beeld te gegeven van de vorderingen van de bouw, is er een video gemaakt die op sociaal media zal worden gedeeld.