VVD Son en Breugel
VVD Son en Breugel Foto: VVD Son en Breugel

Nieuwe lijsttrekker voor VVD Son en Breugel

Algemeen

Son en Breugel - De VVD Son en Breugel is een groeiende en betrokken partij die als kundig en betrouwbaar wordt gezien, en die ook doet wat ze zegt te gaan doen. De laatste 4 jaren hebben we de oppositie gevormd en met toenemende verbazing geconstateerd dat de inbreng van inwoners niet op waarde wordt ingeschat. Ondanks vastgelegde toezeggingen van de coalitiepartijen om inwoners bij gemeentelijk beleid te betrekken, is dit in een aantal gevallen niet gebeurd. Als liberale partij zien we dat graag anders. Daarom is het ‘tijd voor andere tijden’.

Redactie: VVD persbericht

Samen met onze achterban hebben we een degelijk verkiezingsprogramma samengesteld. We leven in een tijd van grote en snelle veranderingen op een aantal gebieden zoals de energietransitie, mobiliteit, woningbouw, transitie van buitengebieden en klimaatverandering. Samen met de kennis, kunde en ervaring van onze inwoners willen we deze uitdagingen oppakken. Het liefst met een zo breed mogelijk samengestelde vertegenwoordiging van dorpsgenoten.
Met de titel ‘Tijd voor andere tijden’ van ons verkiezingsprogramma, moet je natuurlijk zelf ook met de tijd meegaan, en dat doen we: Kees Vortman draagt het lijsttrekkerschap over aan Martien Merks. Kees blijft met zijn jarenlange raadservaring wel belangrijk voor de VVD Son en Breugel, maar doet enkele stapjes terug op de lijst. Onze kieslijst is als volgt:

1. Martien Merks,
geboren en getogen in Son en Breugel, heb in Son en in Breugel gewoond en met mijn vrouw Lucie heb ik 4 kinderen. Na een verdienstelijke carrière in binnen- en buitenland, besloot ik 4 jaar geleden om actief te worden in het dorp. Op feesten en partijen werd geklaagd over hoe Son en Breugel wordt bestuurd. Dat vond ik ook, en nu ik wat meer tijd had, wilde ik daar niet alleen over klagen maar ook een maatschappelijke bijdrage gaan leveren.
De afgelopen 4 jaar heb ik als burgerraadslid kennis gemaakt met het raadswerk in Son en Breugel. Door mee te gaan doen in de werkgroep ‘Nieuwe Bestuursstijl’, heb ik een bijdrage kunnen leveren aan een andere, betere manier van werken van de raad. Ook heb ik een bestuursfunctie vervuld in het bestuur van de VVD Brainport Regio (Eindhoven, Nuenen, Waalre en Valkenswaard) en in die hoedanigheid heb ik een groot netwerk opgebouwd.

2. Don Pasanea,|
geboren en getogen in de Betuwe en sinds 2008 woonachtig in Son en Breugel met mijn vrouw, steun en toeverlaat Claudia. Ik ben een trotse vader van 3 dochters. Na mijn studie technische bedrijfskunde heb ik diverse management en directiefuncties mogen bekleden bij nationale en internationale bedrijven. Sinds 2003 ben ik als ondernemer werkzaam in de consultancy en interim-management wereld. Momenteel werk ik als interim cluster manager bij een woon/zorg organisatie gericht op de doelgroep boven de 65 jaar, en coach ik 20 directeuren bij een internationale organisatie in de foodsector. Daarnaast ben ik voorzitter van de Raad van Commissarissen bij een zorgorganisatie in Limburg en Brabant. Sinds 2013 ben ik lid van de VVD in Son en Breugel en vanaf 2016 heb ik zitting mogen nemen in de Raad. In mijn portefeuille zit onder andere Gezondheid, Jeugdzorg, WMO, Cultuur, Sport, Armoedebeleid, Beschermd Wonen en Subsidiebeleid. Onderwerpen waar de inwoners van Son en Breugel vaak (in)direct mee te maken hebben. De komende 4 jaar wil ik mij vooral inzetten om de inwoners meer te betrekken bij de thema’s die voor ons dorp belangrijk zijn. Niet praten over participatie maar gewoon doen.

3. Marco Pulles
63 jaar, ben getrouwd met Joke, we hebben een dochter van 24 en sinds 2010 wonen we in dit geweldige dorp. Ik heb 36 jaar als officier-vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht gediend. In de “eerste helft” als F-16 vlieger, later als vlieger op de KDC-10. Daarbij heb ik vele leidinggevende functies vervuld en ben een aantal keren op uitzending geweest. Vanaf 2016 ben ik raadslid, en daarbij heb ik me met name ingezet voor woningbouw voor iedereen, en hoe wij op een goede manier met onze directe leefomgeving moeten omgaan. De uitdaging voor de komende tijd is het vinden van een goede balans tussen wonen, bedrijvigheid, natuur en mobiliteit. Ik spreek de hoop uit dat raadsleden in de nieuwe raadsperiode meer oog en oor hebben voor de inbreng van inwoners en van andere raadsleden, van welke partij dan ook.

4. Rob Dijkstra,
47 jaar en sinds 2012 woonachtig in Son en Breugel. Ik ben samen met mijn vrouw Heidi en 2 kinderen (10 en 11 jaar oud) één van de eerste bewoners van Sonniuspark. Ik heb een financieel/juridische achtergrond in diverse sectoren. Gestart binnen de gerechtsdeurwaardersbranche en vervolgens via mijn eigen bedrijf in Werving en Selectie in Management Consultancy en Financial exchange terecht gekomen. Inmiddels werk ik als Sales Director EMEA voor GC Partners met kantoren in o.a. Amsterdam en Londen. Ik ben actief binnen het verenigingsleven in Son en Breugel als voorzitter van HTC Son Hockey en ben ik één van de oprichters van buurtvereniging De Bosrand. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met koken, reizen, mountainbiken, fitness en golf. Sinds 2020 ben ik aangesloten bij de VVD Son en Breugel en in oktober 2021 benoemd tot burgerlid. Reden dat ik actief ben in de politiek is dat ik van mening ben dat een betere wereld (en dus ook een betere gemeente) begint bij jezelf. Eén van de vereisten om dit te bereiken is daadwerkelijke inwonersparticipatie, aangezien de gemeente Son en Breugel van de inwoners is en niet van het college en een handvol raadslieden. Als gekozen vertegenwoordiger houdt luisteren naar de kiezer niet op nadat de verkiezingsuitslag bekend is, en daar mag u mij aan houden! Het is tijd voor andere tijden!

5. Imke Segers,
ben niet geboren, maar wel getogen in zowel Son als in Breugel. Door mijn 2 zonen, mijn eigen lagere school, sporten van mezelf en de kinderen, mijn actieve vrijwilligerswerk (o.a. Stakenburgfonds, Oranje Comité) en mijn sociale netwerk kan ik wel zeggen dat ik met beide benen in de samenleving sta. Vanuit mijn zakelijke achtergrond (zelfstandig ondernemer op het gebied van HR-dienstverlening aan MKB-/familiebedrijven met mijn bedrijf LINKX HR), ben ik goed op de hoogte van wat er speelt en wat ondernemers bezighoudt. Graag zet ik deze kennis, ervaring en mijn netwerk in om een actieve rol voor de VVD te vervullen en de juiste mensen en kennis met elkaar te verbinden.

6. Els Rooijakkers, 
Sinds 1998 woon ik in Son en Breugel, ben getrouwd met Jos en we hebben samen 2 bijna volwassen kinderen. Inmiddels ben ik 14 jaar zzp-er en werkzaam als applicatiebeheerder (AFAS specialist) en controller. In mijn vrije tijd ben ik in Son en Breugel onder meer actief bij de opvolger van de Samenloop, de Stichting Son en Breugel samen sterker (wordt gehouden op 11 en 12 juni 2022), bij serviceclub Agora De Kempen en bij het Oranjecomité Son en Breugel. Het mooie van Son en Breugel is dat het een dorp is met een bloeiend verenigingsleven, veel evenementen voor jong en oud en trouwe vrijwilligers.

7. Fred van het Nederend,
sinds 1986 ben ik getrouwd met Ellen Derksen. We hebben twee prachtige kinderen, Brandon en Meagan die samen met hun partner in Eindhoven wonen. Ellen en ik wonen sinds 1994 in Son en Breugel. Sinds 5 jaar ben ik werkzaam bij een Amerikaans bedrijf, en samen met mijn team verantwoordelijk voor de Microsoft Cloud groei in Europa. Voorheen heb ik gewerkt in outsourcing projecten voor andere multinationals zoals IBM, KPN/Getronics/Pink Roccade. Hierdoor ben ik aardig bekend met wat bedrijven zoal meemaken in hun startup, groei en verander fase. Veel van geleerd!! Sinds 2007 ben ik betrokken bij de VVD in Son en Breugel en VVD Brainport Regio, waarvan het merendeel als voorzitter tot mijn afscheid eind 2019. Sinds begin 2021 ben ik als bestuurslid betrokken bij de Adviesraad Sociaal Domein. Mijn betrokkenheid met de Son en Breugelse politiek is om verbinding te realiseren, gezamenlijk de schouders er onder te zetten en vooral polarisatie te voorkomen. Dit laatste drijft ons weg van de kern en leidt nergens toe. Van belang is dat het gekozen beleid betrekking dient te hebben op wat het de burger brengt, en niet wat het betekent voor het aantal zetels, twitter of facebook likes. Blijf dicht bij de burger en jezelf, is mijn motto. Mijn hobby’s zijn motorrijden, koken, lezen, Egyptologie en straks weer samen met Ellen verre reizen maken naar Afrika en Azië. 

8. Marcel Teunissen,
getrouwd, 4 kinderen en inmiddels ruim 20 jaar woonachtig in Son. Ik werk bij iCT dienstverlener Simac in Veldhoven als ’Solution Owner’. Mijn hobby’s fietsen bij fietsclub De Zwaan en volleybal bij VC Pieter Breugel. Waarom VVD? De enige echte partij voor de vrijheid met marktwerking als uitgangspunt waardoor een zo hoog mogelijk niveau van welzijn voor iedereen.

9. Mees Dekker,
60 jaar getrouwd en we hebben 2 zonen. We wonen ruim 50 jaar in Son en Breugel. Ik ben in Den Helder geboren en watersport is mijn hobby. Ik heb voor de VVD Son en Breugel 4 jaar als raadslid gewerkt en van 1998 tot 2002 als wethouder. De VVD is voor mij de meest geschikte partij voor ons mooie landje, ofschoon ik bij de laatste verkiezingen strategisch mijn stem aan D66 heb gegeven.

10. Kees Vortman,
Wij liberalen uit Son en Breugel vinden dat er altijd dingen beter moeten en kunnen in ons dorp. Hier heb ik de afgelopen 8 jaar in de gemeenteraad, waarvan 2 jaar als wethouder, mijn best voor gedaan. Ook na de verkiezingen zal ik mij hiervoor in blijven zetten, maar niet meer als gemeenteraadslid. Ik ben erg trots op mijn ereplek als lijstduwer en geef het stokje graag door aan de VVD’ers die de komende vier jaar voor jullie belangen op blijven komen in de gemeenteraad.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 18 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen