Ouderen bellen is een van de taken van de vrijwilliger
Ouderen bellen is een van de taken van de vrijwilliger Foto: MooiSonenBreugel

Stichting Met je Hart Son en Breugel zoekt vrijwilligers

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Kwetsbare ouderen met elkaar verbinden, dat is de missie van Stichting Met je Hart. Met de stichting zetten ze zich in voor alleenstaand/zelfstandige wonende ouderen die moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Hierdoor ervaren ze gevoelens van eenzaamheid.

Ongeveer één keer in de vier à vijf weken organiseert het kernteam van de stichting een ontmoeting. Denk daarbij aan een heerlijke lunch bij de plaatselijke horeca of een andere activiteit die past bij de deelnemers.

Het kernteam is op zoek naar lokale vrijwilligers die samen met hen structurele ontmoetingen mogelijk maken voor ouderen in ons eigen dorp. Dianne van Hak, lid van het kernteam: “Wij geloven dat je als vrijwilliger moet doen wat je leuk vindt. Er zijn verschillende activiteiten die je als vrijwilliger kunt pakken. Er is voor ieder wel iets dat past; denk daarbij aan het organiseren of bijwonen van ontmoetingen, het rijden van ouderen, het bellen van ouderen of contact onderhouden met de lokale partners en horeca. 

Als Met je Hart-vrijwilliger leer je nieuwe mensen kennen en versterk je je netwerk. Verder leer je nieuwe dingen en ontwikkel je (nieuwe) talenten en beteken je veel voor anderen en voor je omgeving. Je zelfvertrouwen groeit en bovendien, het geeft je héél véél voldoening. Niets is mooier om te zien hoe er vriendschappen ontstaan tijdens deze ontmoetingen tussen de ouderen en ook de vrijwilligers.

Tevens is het kernteam op zoek naar een vrijwilliger die het kernteam wil komen versterken om samen met onze vrijwilligers alle activiteiten te regelen. 

Wil jij ook in actie komen tegen eenzaamheid of wil je kennismaken? Stuur dan een berichtje naar dianne.vanhak@metjehart.nl of bel 06-52772329. Of neem voor meer info een kijkje op de landelijke website www.metjehart.nl.