Prins Menno van Krutjesgat samen met zijn Adjudant Enrico bij een van de beschilderde platen
Prins Menno van Krutjesgat samen met zijn Adjudant Enrico bij een van de beschilderde platen Foto: MooiSonenBreugel.nl

Beschilderde carnavalsplaten leerlingen basisscholen in etalages centrumondernemers

Algemeen Carnaval

Son en Breugel - Na de afgelasting van de Scholen Crea Dag vorig jaar had de commissie van de Crea Dag goede hoop dat de carnavalsactiviteiten dit jaar wel zouden kunnen doorgaan, en alle basisschoolkinderen weer naar de carnavalstent konden komen om platen te beschilderen voor carnaval. Maar helaas, niets blijkt minder waar, want ook dit jaar is er geen carnavalstent. Daarom kan ook de 20e editie van de Scholen Crea Dag in de carnavalstent niet doorgaan. Maar de commissie Crea Dag heeft dit jaar een mooi en creatief alternatief bedacht!

Redacteur: Adrie Neervoort

Want als de basisschoolleerlingen niet naar de Crea Dag in de carnavalstent kunnen komen, dan brengen we de Crea Dag naar de kinderen, zo was de gedachte van de organisatie. De basisscholen in Son en Breugel werden benaderd met het verzoek om de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 op school de platen te laten beschilderen. Het merendeel van de scholen heeft hier enthousiast op gereageerd en inmiddels zijn zij door de organisatie ook voorzien van alle benodigdheden.

Platen opgehaald
Afgelopen dinsdag heeft de organisatie samen met prins Menno van Krutjesgat en zijn adjudant Enrico de beschilderde platen persoonlijk opgehaald bij de scholen. De prins kiest per groep van elke school de mooiste platen uit, die vervolgens worden tentoongesteld in de etalage van 36 enthousiaste winkeliers in het centrum van Son en Breugel.

Verkiezing mooiste plaat
De organisatie nodigt dan ook iedereen uit om een kijkje te gaan nemen in de diverse etalages in het centrum en te laten weten welke beschilderde plaat je het mooiste vindt. Stem op de plaat die jij het mooiste vindt door een mail te sturen naar secretaris@dekrutjesrapers.nl vóór zondag 27 februari. De drie mooiste platen, met de meeste stemmen dus, zullen worden beloond met een leuke prijs! De prijswinnaars worden bekendgemaakt in DeMooiSonenBreugelKrant van woensdag 2 maart en op www.mooisonenbreugel.nl.

De beschilderde platen van de basisschoolleerlingen staan bij:
De Soepkom ,Visage & More, Die2, Bergmans Jeanshouse, BBQ Shop Brabant, Plein 5, Derma-Zone, Rozèr, Sonrisa Food, De Kaaswinkel, Indonesia, Il Ponte, By Anne, Le Soleil, Cooijmans, Boudewijns schoenen, ‘t Sons Bakhuys, Gall & Gall, Dott, Van den Berg Fiets en Sport, Cafetaria Spierings, Marie-Claire’s, Digison, Henries Place, L’uva Wijnen, De Traverse, De Dames, Dazzy interieur, De Groenstylist, Edell, Da Vivente, Envy Stylers, La Jeunesse, Albert Boudewijns, Restyle Kids, Le Net, Primera en Houwens Vlaai.