De eerste zakken met kleding en knuffels worden gedoneerd bij transportbedrijf De Rooy
De eerste zakken met kleding en knuffels worden gedoneerd bij transportbedrijf De Rooy Foto: Wil Feijen

Oekraïense gezinnen hebben jouw hulp nodig

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Transportbedrijf De Rooy op Ekkersrijt heeft op zijn Facebookpagina een noodkreet gezet naar aanleiding van de gebeurtenissen in het thuisland van veel Oekraïense chauffeurs die bij De Rooy in dienst zijn.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Gerard de Rooy: “We hebben ongeveer driehonderd Oekraïense chauffeurs in dienst. Sommigen zijn teruggegaan naar hun vaderland en willen vechten, anderen willen voorlopig niet terug.” De gezinnen van de chauffeurs lopen, net als alle andere inwoners van Oekraïne, gevaar en zijn gevlucht naar Polen. Ze hebben alles achter moeten laten en alleen een rugzak of een klein koffertje mee kunnen nemen. Gerard: “We hebben vakantieparken en huizen gehuurd in Polen, zodat ze een onderkomen hebben. Nu zijn wij volop bezig om goederen in te zamelen die we naar Polen kunnen brengen.”

Stroomversnelling
Na de oproep op Facebook kwam alles in een stroomversnelling. De Dakarloods is omgetoverd tot verzamelplaats voor alles wat ingebracht gaat worden; tafels om alles te sorteren zijn beschikbaar gesteld door café-restaurant De Zwaan. Inmiddels komen dorpsgenoten kleding, knuffels, dekbedden en andere bruikbare goederen brengen. “Onze chauffeurs en vrijwilligers gaan dit zo spoedig mogelijk naar Polen brengen”, voegt operationeel manager Pieter van Eeten toe.

Gezinnen helpen
“We kunnen langhoudbare producten goed gebruiken, maar ook hygiëneproducten; denk hierbij aan shampoo, wasgel, scheerschuim, toiletpapier, maar ook damesverband en andere verzorgingsmiddelen”, aldus Pieter. De actie is erop gericht om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen en duurt zolang er mensen in nood zijn.

Gesorteerd
Pieter: “Mocht je je steentje willen bijdragen en kleding willen doneren voor de gezinnen van onze chauffeurs, noteer dan op de zak de maat en of het gaat om kinder-, dames- of herenkleding. Dat zorgt ervoor dat onze medewerkers het sneller uit kunnen zoeken.”

Informatie
Je kunt je goederen afgeven bij transportbedrijf De Rooy, Ekkersrijt 2037, bij de personeelsingang. Mocht je andere hulp willen aanbieden, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met 0499-485111 of reageren op de Facebookpagina van Team De Rooy. Goederen kunnen gedoneerd worden tot en met donderdag 3 maart, 18.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding