Heren 1 bij MVC in De Hangar te Meerhoven
Heren 1 bij MVC in De Hangar te Meerhoven Foto: ©Volleybalclub Pieter Brueghel

VC Pieter Brueghel H1 wint eerste wedstrijd

Algemeen sport

Son en Breugel - Voor de winterstop werd geen enkele keer gewonnen, hoogstens een keer gelijk tegen de nummers 1 tot en met 5. Door de matige resultaten hervatte het team de competitie na de lockdown onderaan de tabel. De eerste helft van de competitie moest nog worden afgemaakt en werd voortgezet tegen laagvlieger MVC in Meerhoven. De wedstrijd werd gewonnen met 4-0 en daardoor stootte VC Pieter Brueghel 1 ineens door naar de zesde plek.

De wedstrijd begon chaotisch, waarbij Martijn het in eerste instantie met twee lenzen in één oog probeerde. Het team schrok even toen hij naar zijn rug greep, want na Jasper en Niels zou nog een blessure niet erg handig uitkomen. Gelukkig kon hij doorspelen en won het team vrij eenvoudig de eerste set. Nadat één lens verwijderd was, kwamen Martijn en de rest van het team in set twee wat meer los. Noemenswaardig was de gierige actie van spelverdeler Bas die de bal niet verdeelde maar ervoor koos hem zelf binnen te hakken. De passing was de hele wedstrijd solide.

In de derde set kwam PJ binnen de lijnen, nu echt terug na een lange blessure. De tegenstander kwam wat meer in het spel, maar de heren uit Son en Breugel kon uiteindelijk met een beetje aanzetten de set binnenhalen. Daar droegen een aantal lekkere blokkades en aanvallen aan bij. In de vierde set werd twee keer een time-out aangevraagd op dezelfde gevaarlijke servicereeks van heren 2 huurling Rik, maar dat bracht hem niet uit balans en ging stug door met moeilijke services. Met behulp van zijn support, zijn er vier welverdiende punten mee terug naar Son en Breugel gegaan. Maandag staat de derby tegen nummer 2 Nuvo’68 uit Nuenen op het programma. Voor meer info bezoek www.vcpieterbrueghel.nl.

Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 14 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 17 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella