Afbeelding
Foto: ©Eva Wiselius

Knuffeldekentjes en muziek voor Oekraïense gezinnen

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Heb je nog lappen stof liggen die op een doel wachten? Staat je naaimachine al tijden te verstoffen? Haal dan al je creativiteit uit de kast en breng het mee naar Music Dock. Op zaterdag 26 maart wil Eva, samen met vrijwilligers knuffel/droomdekentjes maken voor kinderen van Oekraïense gezinnen die naar Nederland komen of al in Nederland aangekomen zijn; dekentjes van verschillende soorten stof, verschillende kleuren, verschillende materialen, om ze iets knuffelbaars, iets tastbaars te geven, iets waar ze zich veilig bij kunnen voelen en dat van henzelf is.

Eva is op zoek naar dorpsgenoten die kunnen naaien en mensen die een naaimachine hebben om die mee te brengen. Maar ook mensen die handig zijn met een schaar of potlood en meetlint. En als er mensen zijn die denken: ‘ik heb hier geen kaas van gegeten, maar kan wel koffiezetten’, ook dan ben je van harte welkom.

Lappen stof kunnen al op woensdag en donderdag tussen 17.00 en 21.00 uur gebracht worden. Zaterdag 26 maart gaan om 09.00 uur de deuren open voor het knip- en naaiwerk. Kun je niet de hele dag, maar wel een uurtje aanwezig zijn, ook dan zijn alle helpende handen meer dan welkom.

Op zondag 27 maart, vanaf 14.00 uur, zal er een muziekconcert gegeven worden door docenten en leerlingen van Music Dock, en mocht je nu denken: ‘ik wil ook op dat podium staan’, laat het dan vooral weten via onderstaande contactinfo. Tijdens dit concert zullen ook de dekentjes getoond worden die zaterdag zijn gemaakt. Het zal een ‘walk-inconcert’ zijn, waarbij tussen de verschillende optredens door nieuw publiek naar binnen kan. De welbekende spaarvarkens staan klaar.

Alle donaties die tijdens dit concert ontvangen worden, gaan naar het knuffeldekenproject, zodat ieder dekentje van een zachte onderzijde voorzien kunnen worden. Het resterende bedrag zal, afhankelijk van grootte, gestort worden op giro 555 of geïnvesteerd worden in materiaal voor nog meer knuffeldekentjes; hoe dan ook het, komt bij het goede doel terecht.

Eva, de vrijwilligers, de docenten en muzikanten zien je graag op 26 en/of 27 maart aan de Kanaaldijk Zuid 3a in Son en Breugel. Voor vragen bel of app je Eva Wiselius via 06-49112751.