Groepsfoto Sons Kamerkoor
Groepsfoto Sons Kamerkoor Foto: Erik van Mourik

Voorjaarsconcert Sons Kamerkoor

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Het Sons Kamerkoor presenteert op 24 april het voorjaarsconcert in de café-restaurant De Zwaan in Son en Breugel. Onder het thema ‘Vreugde en verdriet in de muziek’ komen hoogte- en dieptepunten langs in liederen van onder andere Brahms, Monteverdi, Desprez, Schubert, Stanford, Elgar en Gershwin in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

Het concert begint om 15.00 uur en duurt een uur. De inloop is om 14.30 uur, de toegang is gratis. Het koor vraagt na afloop om een financiële bijdrage. Onder de bezielende leiding van dirigent Paul Gieles belooft het een mooi concert te worden. Paul studeerde koordirectie aan het Conservatorium in Tilburg. Naast studie en werk was hij bezig met muziek en sinds enkele jaren wijdt hij zich er helemaal aan. Paul was onder meer dirigent van ‘Zingen-voor-je-leven Eindhoven’ en bestuurslid bij de Stichting ‘Muziek in de Cathrien’. 

Muzikale gasten
Ook nu betrekt het koor jeugdige musici bij de concerten, dit keer een sopraan en twee pianisten. Lara Gijbels begon in een kinderkoor en heeft vanaf toen zangles. Sinds drie jaar verdiept ze zich in klassieke muziek. Regelmatig neemt ze deel aan workshops Zang & Presentatie. Lara studeert Pedagogische Wetenschappen in Nijmegen. Martin Kaptein is pianist en gepassioneerd pianodocent. Als pianist won hij al meerdere prijzen in binnen- en buitenland. Hij richtte de Scriabin Club op, waar werk van die componist en uitwisseling van ideeën over kunst, cultuur en filosofie centraal staan. Maurick Reuser is pianist, componist en presentator. Zijn interesse in Japanse kunst en cultuur biedt hem veel inspiratie in zijn muzikale carrière. Met zijn composities won hij al internationale prijzen. Daarnaast studeert hij bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Afwisseling, al bijna 50 jaar
Het Sons Kamerkoor is een gemengd koor, springlevend, telt 21 leden, treedt graag op, houdt van afwisseling en zingt vooral oude koormuziek: wereldlijke en geestelijke, vrolijke en ernstige muziek, vooral van vóór 1900, deels a capella. Jaarlijks presenteert het koor tenminste twee verschillende concerten; meestal met een vrolijk/luchtig karakter in het voorjaar en een religieus programma in het najaar. Eind 2022 en voorjaar 2023 viert het Sons Kamerkoor het 50-jarig bestaan met meerdere en uiteenlopende activiteiten. Volg de aankondigingen in DeMooiSonenBreugelKrant om ze mee te maken!

Nieuwe leden gevraagd
Het Sons Kamerkoor zoekt een bas, een tenor, een alt en een hoge sopraan!

Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het koor en u kunt het er ook beluisteren.