Afbeelding
Foto: MooiSonenBreugel

Dit kun je doen tijdens het wachten, in het vliegtuig en in de auto

Algemeen

Son en Breugel - Het kan zo maar zijn dat je op het vliegveld lang moet wachten. De berichten over de ellenlange wachttijden op de Eindhoven Airport en Schiphol zijn bekend. Om dit te vermijden ga je misschien met de auto. Hieronder lees je tips hoe je jezelf en je kids kan vermaken op het vliegveld, in het vliegtuig en in de auto.

 • Reisspelletjes

Veel spellen hebben ook een kleinere reisvariant. Met een stok kaarten of spelletjes als uno of vier op een rij kan je al heel wat tijd vullen.

 • Maak een reisplanning

Op het vliegveld en tijdens de lange autorit heb je voldoende tijd om met elkaar te overleggen. Wat willen jullie allemaal zien? Maak een planning, zodat je – eenmaal aangekomen op je bestemming – daar geen tijd mee kwijt bent.

 • Beluister een podcast

Om te tijd te doden kan je natuurlijk lezen of naar een e-book luisteren. Of zoek een podcast over een onderwerp waar jij interesse in hebt. Zo vliegen de uren voorbij!

 • Leer een vreemde taal 

Via verschillende apps kun je makkelijk woordjes leren van een vreemde taal. Ga je op vakantie naar Italië, Frankrijk of Spanje? Dan zou je de uren die je op het vliegveld, in het vliegtuig of in de auto doorbrengt ook kunnen besteden door de Italiaanse, Franse of Spaanse taal te leren. Wie weet kan jij je binnen no time verstaanbaar maken!

 • Zoek je foto’s vast uit 

Je kent het vast wel. Je komt terug van een heerlijke vakantie met genoeg foto’s. Wanneer ga je deze uitzoeken? De wachttijden op het vliegveld bieden uitkomst. Begin daar alvast mee.. Welke foto’s wil je delen op sociale media? Of begin alvast aan je online fotoboek!

Voor kinderen kunnen de wachtrijen nóg langer aanvoelen. De bekende spelletjes ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ en ‘ik ga op reis en neem mee’ bieden al een uitkomst. Hieronder nog meer tips om de tijd de doden en de reis makkelijker te maken.

 • Neem cadeautjes mee 

Om de zoveel tijd of kilometer ontvangen de kinderen een cadeautje. Kies een aantal dingen waarmee ze zichzelf kunnen vermaken. Bijvoorbeeld kleine (reis)spelletjes, kleurboekje met potloden, tijdschrift zoals Donald Duck of een leesboekje.

 • Bingo

Je kunt Bingo spelen op het vliegveld, of doe een autobingo. Laat de kinderen zelf een bingokaart maken, of maak er thuis van tevoren een. Bijvoorbeeld met een rode koffer, stewardess, vliegtuig. Zijn ze alles van hun bingokaart tegengekomen? Dan krijgen ze een prijsje of wat lekkers.

 • Maak een fotospeurtocht

Geef je kinderen een telefoon met camera of een fotocamera en geef ze een opdracht. Een voorbeeld voor in de auto kan zijn: fotografeer 10 gele auto’s. Of maak foto’s van tien windmolens.

 • Een tablet

Een tablet biedt uitkomst. Hierop kunnen kinderen spelletjes doen, maar ook muziek luisteren of een filmpje kijken. Zorg ervoor dat de tablet volledig opgeladen is. Download voor de zekerheid zoveel mogelijk series, luisterboeken, spelletjes en films. Apps als Netflix bieden de mogelijkheid om films en series te downloaden. Zo kunnen ze ook aan de slag als er geen internet is. Op Spotify heb je diverse luisterverhalen, bijvoorbeeld van Disney.

 • Activiteiten op het vliegveld 

Schiphol biedt tal van activiteiten. Zo is er het Nemo Science museum, een speelgoedparadijs en kunnen kinderen ervaren hoe het is om piloot te zijn. Op veel (middel)grote vliegvelden zijn er speeltoestellen.

 • Vakantie-doeboek

Ga voorbereid op pad en neem kleur- en doeboeken mee. Op deze manier zitten kinderen niet alleen achter een scherm en kunnen ze creatief bezig zijn.

 • Raamstickers

Ga je met je kroost met de auto op vakantie? Dan bieden raamstickers uren plezier! Laat de kinderen de raamstickers versieren tot ze tevreden zijn. Een groot voordeel is dat je ze makkelijk kan verwijderen, dus op de terugweg kunnen ze opnieuw aan de slag