Afbeelding
Foto: Ingezonden

Alzheimer Café B.O.S. over Voeding en dementie

Algemeen

Son en Breugel - Het thema van het Alzheimer Café van deze maand is ‘voeding en dementie’. De gastspreker is geriater Simone Verhaar van het Catharina ziekenhuis. Zij vertelt de bezoekers meer over de relatie tussen voeding en geheugen. Wat is eigenlijk gezonde voeding? En welke problemen rondom voeding kom je tegen bij dementie? Wat zijn mogelijke oplossingen?

Zeker nu mensen veel langer thuis wonen en de thuiszorg steeds meer wordt afgeschaald ontstaan er problemen bij het innemen van voldoende voeding en vocht. 

Mensen met dementie, mantelzorgers en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij ’t Zand (Bestseweg 52, Oirschot). Inloop woensdag 24 augustus vanaf 19.00 uur, start programma om 19.30 uur, einde 21.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en inschrijven is niet nodig.

Op 28 september organiseert het Alzheimer Café een speciale avond in verband met Wereld Alzheimer Dag (21 sept). Er is dan een muzikaal optreden van Smartlappenkoor Rawazzi uit Son & Breugel. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wilt u meer weten over het Alzheimer Café? Neem dan contact op via alzheimercafe.best@alzheimervrijwilligers.nl of kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant.

!