Afbeelding

Lazy Sonnie Afternoon Bertus Borgers met zijn broer Ruud

Cultuur

Geen internationale hoofdact deze keer maar de in Vessem geboren muzikant en verteller Bertus Borgers met zijn broer Ruud. Een start van het 2e jaar van Lazy Sonnie Afternoon met 2 nationaal bekende broers.

Bertus en Ruud Borgers.
Bertus komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense underground scène. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweet d'Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij veertien albums met eigen muziek en als auteur bracht hij de boeken ?Weg van hier' , 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' uit. Over de ervaringen op en achter het podium. Tijdens het optreden komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in 'de Blues kleeft aan mij' iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.
Jan Pieter Kuijten.
De supportact wordt deze editie verzorgd door de JPK Band. De JPK Band is een uniek bluesrock trio, aangevoerd door de charismatische zanger/gitarist Jan Pieter Kuijten. Mede door de stuwende bas van Rinus de Lange en de verwoestende grooves van Jan Keuter zet deze band een onmiskenbaar
eigen geluid neer. Tijdens Lazy Sonnie Afternoon hebben ze een selectie gemaakt uit eigen werk en uit hits van oa.: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Roy Buchanan, Johnny Winter, Ten Years After, Chuck Berry, Elvis, etc, overgoten met hun eigen ( voor deze gelegenheid akoestische) JPK saus.
Aanvang
Lazy Sonnie Afternoon begint zoals gewoonlijk om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf 15.00 uur open. Je kunt de middag na de optredens gezellig afsluiten met een hapje in de lounge, de tuin of de Brasserie.
De toegang is gratis maar omdat er kosten worden gemaakt om u een unieke muzikale middag te bezorgen is een vrijwillige bijdrage in de tip jar meer dan welkom.

De muzikale optredens vinden plaats in een luisterambiance en zijn geschikt voor alle leeftijden.
Meer informatie over Lazy Sonnie Afternoon en de muzikanten op onze website www.lazysonnieafternoon.nl Hier vind je ook informatie om vriend of sponsor te worden.
Tot ziens op 5 juni in La Sonnerie in Son en Breugel .