Foto Ingrid Giebels
Foto Ingrid Giebels

Leerlingen de Sonnewijzer dansen het dak eraf!

Algemeen

Son en Breugel - Ook basisschool de Sonnewijzer is aan vernieuwing toe. Op feestelijke wijze werd door ouders, leerlingen en docenten afscheid genomen van de "oude" school.


Door: Henriëtte van Berkel

Veiling voor het goede doel
Donderdag 12 mei rond 17.00 uur verzamelen kinderen, ouders en docenten zich op het schoolplein dat omgetoverd is tot veilingterrein. Er is een dienstenveiling georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede komt aan Samenloop voor Hoop. Jan Lijding fungeert als veilingmeester en doet dat op een manier alsof hij nooit anders heeft gedaan. De vaart zit er goed in en er wordt flink geboden op de diverse diensten als:
• Een fietsband plakken
• De krant voorlezen aan een opa of oma
• 5 x de hond uitlaten
• Een poppenkastvoorstelling bij u thuis door Juffrouw Kitty
• Bij u thuis koken
• Auto wassen

Tijdens de veiling wordt het drukker en drukker en het bieden wordt steeds fanatieker, de bedragen gaan met sprongen omhoog. De poppenkast voorstelling wordt afgetikt op 300 euro! Af en toe steekt een van de kinderen een hand op om te bieden, wat door de ouder dan toch maar snel wordt gecorrigeerd! 38 Diensten worden op deze manier verkocht met een voorlopig prachtig resultaat van ruim 2000 euro. Mireille Bonnier reageert enthousiast: "Voor ons ging het niet allereerst om de opbrengst, maar meer om met zijn allen iets neer te zetten. Deze opbrengst overtreft al mijn verwachtingen".
Ondertussen worden er in diverse kraampjes eigengemaakte lekkernijen verkocht, en ook hiervan gaan de opbrengsten naar het goede doel. De wafels met slagroom en de bakjes fruit zijn favoriet.
En dan is het echt afgelopen…
Rond 20.00 uur verzamelen zich voor de laatste keer alle kinderen met hun ouders en docenten in de aula voor een laatste samenzijn in dit gebouw. Onze dorpsgenoot Boris van Beers, eerdere finalist van the Voice Kids en oud-leerling, geeft een optreden weg waar de kinderen toch wel van onder de indruk zijn. Daarna is het woord aan Juffrouw Kitty die de kinderen, en hun ouders, uitnodigt om met zijn allen "het dak eraf te springen". DJ Bart zet passende muziek op en wordt er volop gesprongen en gedanst.
Als aller-allerlaatste mogen de kinderen nog even rondlopen om hun school nog een knuffel te geven, zoals Juf Kitty het noemt. En dan gaat vanaf volgende week de sloophamer erin en wordt er op dezelfde locatie een moderne, nieuwe school gebouwd. Van de oude school hebben ze samen op een mooie manier afscheid genomen. Een jaartje geduld en dan komt er ongetwijfeld een feestje bij de opening van de nieuwe school!

Foto Ingrid Giebels
Foto Ingrid Giebels
Foto Ingrid Giebels
Foto Ingrid Giebels