Kevin Bachus
Kevin Bachus

Kevin Bachus presenteert nieuwe E.P. op de kiosk

Cultuur

De Sonse zanger –songwriter Kevin Bachus bracht onlangs een nieuwe E.P. uit met eigen nummers en zal die presenteren tijdens twee optredens op de Sonse kiosk op het Kerkplein op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli .a.s. , telkens om 14.00 uur
Kevin Bachus (27-12-'78) schrijft sinds 1999 als singer-songwriter zijn eigen composities en brengt zijn muziek in de meest basale setting: enkel een stem en een akoestische gitaar. Zijn nummers gaan over alle facetten van het leven, waarbij zowel schaduwkanten als geluksmomenten belicht en bezongen worden. Zijn intense zang- en gitaarspel kent veel dynamiek waardoor zijn nummers klein, warm en intiem kunnen klinken, maar tegelijkertijd ook groots, meeslepend en krachtig.

In 2000 bracht Kevin zijn debuut-EP 'Nobody around' uit: een EP met veelal autobiografische songs, waarbij Kevin het diepste van zijn ziel bloot legt. Kevin bracht nog drie volledige albums uit in eigen beheer: 'Childhood dreams' (2005), 'Closer' (2009) en 'Home' (2011).
Zijn studiowerk evolueerde in de loop der jaren van het ingetogen singer-songwriter-genre tot een steeds bredere, toegankelijke popsound, met een groeiende diversiteit aan stijlinvloeden als americana, rock, folk, country en blues. Live wordt het materiaal met veel power vertolkt en voorziet Kevin de nummers van een luchtig en persoonlijk tintje door het publiek te vertellen over de oorsprong van zijn teksten en muziek. Door deze interactie en krachtige live-performance weet Kevin zélfs met autobiografisch getinte nummers een brug te slaan tussen hem en de luisteraar.

Deze EP begint met zijn nieuwste, jongste nummer 'take it day by day' en eindigt met zijn oudste, het eerste nummer dat hij ooit solo schreef: 'On my mind', van origine afkomstig van zijn debuut-EP "Nobody around" uit 2000. Behalve de openingstrack bestaat de rest van deze EP uit enkele tracks uit 'de oude doos': nummers met een verrijkte betekenis door het rijpen en verstrijken der jaren. Alle nummers zijn opnieuw opgenomen, in 2016, enkel met zang en gitaar, ondersteund met eenvoudige (MIDI)drums. Wars van toeters en bellen, vertolkt in de eenvoud zoals hij zijn optredens sinds jaar en dag geeft: solo en akoestisch.