Anne-Gaëlle Chanon
Anne-Gaëlle Chanon

Virtuose Franse organiste geeft concert in Breugel

Cultuur

Zondag 14 augustus geeft de Franse organiste Anne-Gaëlle Chanon een concert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtor-gel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.

In haar concerten neemt Anne-Gaëlle Chanon haar publiek mee op een levendige reis door een gloedvolle, kleurrijke wereld. Sinds het winnen van de 1e prijs op het internationale Xavier Darasse-concours van Toulouse (2005) en de 3e prijs op het Paul Hofhaimer-concours van Innsbruck (2007), voerde haar orgelcarrière haar langs de mooiste instrumenten van Europa, in Japan en Latijns-Amerika. Componisten als Pierre Farago, Pierre-Olivier Ferla en Pieter-Jelle de Boer droegen hun werken aan haar op. Zij is orgeldocent aan het conservatorium van Saint-Quentin (Noord-Frankrijk), waar zij samen met plaatselijke krachten veel energie steekt in educatieve projecten rondom het orgel, met name voor jonge kinderen.  Met het oude muziek-ensemble Doulce Mémoire onder leiding van Denis Raisin-Dadre creëerde zij een feestelijk programma rondom Jehan Titelouze dat al op verschillende plaatsen in Frankrijk en Zwitserland is uitgevoerd. Momenteel werkt zij met hetzelfde ensemble aan een project rond de muziek van Sweelinck. 
    Anne-Gaëlle studeerde bij Jean Boyer en Liesbeth Schlumberger aan het Conservatoire National Supérieur de Musique van Lyon, en bij Lorenzo Ghielmi aan de Civica Scuola di Musica " Claudio Abbado"  te Milaan. Zij schreef een verhandeling over de interpretatie van de orgelmuziek van Jehan Titelouze.

Het programma van het concert op 14 augustus is zeer gevarieerd en bevat prachtige orgel-muziek van bekende componisten: een toccata van Buxtehude, een Magnificat van Praetorius, 2 koraalvoorspelen en een preludium en een fuga van J.S. Bach, 3 canonische stukken van Schumann en  2 delen uit de 3e orgelsonate van Mendelssohn.

Na het concert is er gelegenheid in Den Bauw te Breugel (schuin tegenover de St. Genoveva-kerk) een consumptie te gebruiken. 
 

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 9 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 12 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella