Een verfraaiing in de vorm van een kunstwerk
Een verfraaiing in de vorm van een kunstwerk

Kunstwerken op de rotondes in Son & Breugel?!

Cultuur

Het is alweer bijna september en achter de schermen hebben we er hard gewerkt aan het project van het Stakenburgfonds om in 2017, 2018 en 2019 ieder jaar een rotonde in ons dorp een nieuw aanzicht te geven.

Een verfraaiing in de vorm van een kunstwerk rondom het thema "Bevrijding in verleden, heden en toekomst'.
De inschrijvingstermijn is geopend! Wilt u een blijvende en duurzame bijdrage leveren aan één van de rotondes die de ingangen tot ons dorp sieren? Stuur dan voor 1 november een ontwerp voor een kunstwerk in!
We hebben intussen een jury samengesteld die bestaat uit een bestuurslid van het Stakenburgfonds, een architect, een stedenbouwkundige en een industrieel ontwerper. Zoals u al hebt kunnen zien hebben we de rotondes die een andere uitstraling gaan krijgen inmiddels al opgesierd door een frame met daarop aandacht voor dit initiatief. We streven er naar om in 2017, met het 25-jarig jubileum van het Stakenburgfonds, het eerste kunstwerk op een rotonde te onthullen. Dit zal een kunstwerk zijn op de rotonde bij de Kometenlaan in Breugel.
Om te zien om welke rotondes het precies gaat en aan welke voorwaarden een inzending moet voldoen, kijkt u op de website van het Stakenburgfonds (www.stakenburgfonds.nl). Via deze website kunt u ook uw inzending insturen. Vanaf 1 november gaat de jury de ingezonden kunstwerken beoordelen. Daarna start de fundraising en realisatie, zodat we in het voorjaar van 2017 een mooie opgefriste rotonde kunnen verwelkomen in ons dorp.
Aangezien we het ook een mooi thema vinden voor de kinderen in Son en Breugel, hebben we onlangs (en deze actie zal herhaald worden) een brief gestuurd naar alle scholen in Son en Breugel. We nodigen de scholen uit om in school- of klassenverband aan het project mee te doen. Natuurlijk kunnenkinderen en jongeren ook individueel een ontwerp inzenden.
Om maximaal de aandacht te vragen treft u de komende weken in de diverse media verschillende berichten aan rondom dit project We hopen op deze manier dat we zo veel mogelijk inzendingen krijgen Inzendingen die het dorp een ander aanzicht gaangeven! Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Brigit Hulsman (06 – 53 69 29 67) of Imke Segers (06 – 513 68 465), beiden bestuurslid van het Stakenburgfonds en lid van de Projectgroep 'Rotondes'.