Zuster Begonia zingt Berkenstaete toe
Zuster Begonia zingt Berkenstaete toe

Dolle pret met zuster Begonia

Human Interest

Son en Breugel - De vrienden van Berkenstaete hadden afgelopen zondag 6 november een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor bewoners, familie en belangstellenden van dit zorgcentrum.

Een kleine honderd belangstellenden zagen en beleefden in het Atrium een optreden van zuster Begonia. Dit jongste zusje van Klivia, die bekend was van "Ja Zuster, Nee Zuster", vertelde en zong aan de hand van grappige verhalen en bekende liedjes over plaatsen en landen waar ze verliefd werd. Langs het tuinpad van haar vader nam ze ons mee op een muzikale reis door haar leven en dat ze verstand van verliefd zijn had, blijkt uit haar volgende quote. " Als je verliefd bent, denk je dat niemand dat weet. Maar het is net als in je broek plassen. Iedereen ziet het, alleen jij loopt met het warme gevoel". Met bekende meezingers uit de oude doos bracht ze de sfeer er goed in en bezorgde de bewoners onder het genot van koffie met gebak en hapjes en drankjes een gezellige middag.

Over de activiteiten van " vrienden van Berkenstaete" praten we met Leny Achten, voorzitter van deze stichting.
Ze is zichtbaar trots dat ze deze activiteit hebben kunnen organiseren. "Deze middag is ondermeer mogelijk gemaakt door een forse donatie van Autocentrum Raaijmakers. De oprichter van dit familiebedrijf ACR, uit Son, woont in Berkenstaete en was vandaag onze eregast. Ook het gebak was gesponserd, door Houwens vlaai.
We proberen de lokale bedrijven en onze ouderen en hun naasten van Berkenstaete te verbinden. De stichting Vrienden van Berkenstaete bestaat al zo'n acht jaar. Jaarlijks maken we een activiteitenplan. We zijn vooral gericht op buitenactiviteiten, gemiddeld zo'n acht per jaar. Dit jaar hebben we onder andere een pannenkoekenmidag gehouden; een bezoek gebracht aan een meervallenkwekerij; aandacht besteed aan de bevrijding van Son en Breugel; een bezoek gebracht aan de jachthaven van Son waar we zijn toegezongen door de Gravelsingers met prachtige zeemansliederen. Verslagen van al deze activiteiten staan te lezen op onze website: www.vriendenvanberkenstaete.nl We zijn nu een project gestart met basissterrenschool de Ruimte om met de leerlingen kerststukjes te maken, die ze komen presenteren op de kerstmarkt in Berkenstaete. Met de bewoners brengen wij een bezoek aan deze school en de leerlingen doen een project over de ouderenzorg. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Oud en jong ontmoeten elkaar.
We werken met een vaste ploeg van vrijwilligers en hebben ca. 120 donateurs. Daarnaast zijn we afhankelijk van lokale sponsoren die Berkenstaete een warm hart toedragen".

Ook u kunt donateur worden van de Vrienden van Berkenstaete. Voor slechts 20 Euro per jaar helpt u de Vrienden om leuke activiteiten te organiseren voor de bewoners van Berkenstaete. Aanmelden kan via de website.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 19 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella