Afbeelding

Mooie wensen onder de kerst(wens)boom in Son en Breugel

Human Interest

Afgelopen vrijdag 16 december gingen er op het Raadshuisplein in Son en Breugel de eerste tien wensen van de actie "een hartewens voor een ander mens" in vervulling. Onder de kerstboom, waarvan de lampen werden ontstoken door wethouder Visser, was het aardig druk maar zeker heel sfeervol. Er was een Dickens groep aanwezig van buurtvereniging "Gehurterbij" en een vuurkorf waar marshmallows konden worden geroosterd onder toeziend oog van scouting Dutmella. Alles muzikaal erg mooi ondersteund door Muzem die gepaste muziek en liederen liet horen. Er werd gratis warme chocolademelk en stukjes kerststol uitgedeeld. De aanwezige Kerstman en twee ezeltjes maakten het plaatje af.


Door: Adrie Neervoort

Anja van Doormalen en Vera van den Boogaard praatten het geheel aan elkaar en riepen de gelukkigen van wie een wens in vervulling ging bij zich. Elke wens werd uitgelegd en dit zorgde voor applaus of soms een brok in de keel bij het aanwezige publiek.

Zo was er mevrouw Pijnenburg, altijd onderweg met haar scootmobiel om de krant rond te brengen bij de bewoners van Berkensteate en boodschapjes aan het doen voor mensen die het zelf niet meer kunnen. De wens voor haar was een dagje uit naar de Dierentuin. Hiervoor waren twee kaartjes voor een dagje uit naar dierenpark Burgers Zoo geschonken door de plaatselijke A.H. en regelt de LionsClub het vervoer.
Verder werden de volgende wensen vervuld: Kevin Keepers mag een keer drummen bij de band Harvest Moon. Mik Leijte kreeg als echte Donald Duck fan een stapel Donald Ducks. Oma Sneijers kreeg een beautydag met koffie en gebak. Opa van den Boogaard kreeg na een moeilijk jaar even een opsteker door middel van een cadeaubon en een chocolade award, met daarbij een fles wijn voor de goede afloop! Sjef den Uyl, een echte "goede instellingen mens", zet zich in voor de Kerk, Het Bijna Thuis Huis en Stichting 2109 etc. Een goed mens verdient een goede fles wijn, maar al het goede komt in drieën dus werden het drie flessen.
Renee is een meisje dat wel eens in het zonnetje gezet mag worden. Yinthe houdt van Kleding en Make up. Zij kreeg een mooi setje nieuwe kleren en bijpassende schoenen. Daarbij Make up en accessoires en haarbanden. Posca stiften en krimpfolie en een dagboekje, maakten het af. En samen met haar broer kon ze ook nog frietjes gaan eten.
Mevrouw Thea van de Ven is ook altijd bezig voor anderen. Ze is actief bij vrouw actief, vrijwilliger bij het bijna thuis huis, bij de Zonnebloem, helpt haar oude buurvrouw met boodschappen doen en nog veel meer terwijl ze zelf ook slecht ter been is. We mogen dankbaar zijn dat we zoveel lieve mensen in het dorp hebben die zich vrijwillig inzetten voor anderen. Met een mooie cadeaubon voor de kapper en een mooie bos bloemen plus en een kleding kadobon eindelijk een moment voor haar.

Voor de bewoners van Berkensteate is er een DVD van Andre. Om nog meer te genieten van de muziek komt daar nog bij: een heerlijke Sonskaatje , vers gemaakte grillworsten een doos met heerlijke bonbons en kaaskoekjes. Alles voor heerlijke kerst middag.
Mevrouw de Graaf en haar broer pastoor Bakermans kunnen gaan genieten van een heerlijk etentje.
Tot slot werd Lenny Achten nog even in het zonnetje gezet. Zij is altijd bezig met anderen, ze let op dat er niemand vergeten wordt. Ze kon dan ook niet vergeten worden op deze dag die in het teken van ander stond.
De LionsClub Son en Breugel kijkt samen met de ondernemers en de gemeente Son en Breugel terug op een mooie en bijzondere avond. Deze zal ook nog een vervolg krijgen in de wensen die later nog in vervulling zullen gaan.
Met dank aan de sponsors; Primera, Thermen Son, Bergmans Jeanshouse, Primera, Gall en Gall, Restyle kids, Boudewijns schoenen, NouLou, Ivy's haarmode, Craft Garden, Henries Place, Da Vivente, Ducan weijers, Plein 5, Mediamarkt, De Soepkom, Slagerij Royackers, De Dames, De Kaaswinkel, Steak en Dine, Kringloop winkel Son en Breugel, Albert Heijn, Bakkerij Bekkers, Buurtvereniging Gehurterbij, scouting Dutmella ,Muzem en de gemeente Son en Breugel.