Afbeelding

Goud voor Oud maakt theater voor ouderen weer bereikbaar

Human Interest

Er heerst een koortsachtige drukte in het kantoor van 'Multi Show Productions'. In dit creatieve zenuwcentrum, achter hun woonhuis in de Gentiaan leggen Nancy van Heeswijk, initiatiefneemster en entertainster, haar partner Franc Speetjens, theater technicus, ondersteunt door Pien van der Sommen, stagiaire, de laatste hand aan de oprichting van 'Stichting Goud voor Oud'. "De laatste loodjes wegen het zwaarst," zegt Nancy lachend. "Deze week is onze website de lucht in gegaan.'' Franc vult aan: "Onvoorstelbaar wat er allemaal bij komt kijken als je een stichting wilt oprichten. De basis staat, we zijn nu nog druk met de details en de losse eindjes. Op 30 maart is de officiële aftrap met een grote happening in Archipel Berkenstaete, dan moet alles perfect in orde zijn."

Door: Arjen Strik

Stichting Goud voor Oud
"Ouderenverenigingen en zorgorganisaties hebben steeds vaker onvoldoende budget om een professioneel theateroptreden te kunnen boeken."
Nancy komt met haar theaterprogramma's al jarenlang bij verzorgingshuizen, ouderenverenigingen en andere organisaties in het gehele land. Maar de boekingen bij de zorggroepen lopen steeds vaker stuk op de prijs omdat de instellingen het niet meer kunnen betalen door teruglopende middelen.
Nancy vervolgt: "Dat bracht mij op het idee om een stichting op te richten, die het mogelijk maakt dat ouderen kunnen genieten in hun eigen omgeving van professionele optredens met een lach, een traan en een feest van herkenning, verzorgd door echte rasartiesten.

Wat heb je met ouderen?
"Wat heb ik met ouderen", herhaalt Nancy. "Jeetje, ik zit al jaren in het vak en heb optredens verzorgd voor jong en oud. Maar ik vind het een dankbaar publiek, je merkt echt dat je ze een onvergetelijke middag kan bezorgen, met tragikomische humor en nostalgie. Een feest van herkenning. Het zijn dan ook de ouderen zelf die mij geïnspireerd hebben deze stichting op te zetten." Franc vult haar aan. " Soms denk ik na een optreden, het publiek was maar stilletjes, maar dan hoor je na afloop dat de ouderen het schitterend vonden en ontzettend hebben genoten. Dan zeg ik tegen Nancy: 'Hoe krijg je dat toch weer voor elkaar'."

Hoe werkt de stichting?
Nancy vertelt enthousiast: "Wij bieden optredens aan die worden uitgevoerd door artiesten die deze doelgroep zeer goed aanvoelen, een warm hart toedragen en speciale programma's bieden die volledig aansluiten bij de wensen van de ouderen. Een diversiteit aan acts door ons met zorgvuldigheid geselecteerd en verzameld in onze unieke artiestengids. Instellingen kunnen deze acts boeken tegen een gereduceerde prijs, op maat gemaakt en afgestemd op hun doelgroep. Waar de gereduceerde prijs niet haalbaar is, gaat stichting Goud voor Oud proberen deze aan te vullen."

Een toast op de officiële start
"Donderdag 30 maart gaat Stichting Goud voor Oud officieel van start," vertelt Nancy vol trots. "Dit wordt gevierd bij Archipel Berkenstaete te Son en Breugel. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@stichtinggvo.nl om een uitnodiging te ontvangen. Vele verzorgingshuizen, zorginstanties en ouderenverenigingen zijn reeds uitgenodigd om samen met ons het glas te heffen op de lancering. Vele artiesten die zich inzetten voor de Stichting zijn te ontmoeten en laten zien en horen wat zij kunnen bieden."

Crowdfunding
Om Stichting Goud voor Oud en de lancering ervan meteen een goede start te geven en hopelijk de eerste optredens meteen te kunnen toezeggen, zoeken wij donateurs. Op onze pagina www.stichtinggvo.nl leest u alles over hoe u ons direct kunt steunen. Binnenkort starten wij een 'crowdfundingsactie.' Voor onze stichting. Lees meer over de Crowdfunding in de volgende editie van "De MooiSonenBreugelKrant.