bestuur (vlnr) Alex Broks, Henri Kuijten, Frank Poppelaars, Joost van Vonderen, Alfred Matheussen en Pierre van Tinteren(niet op de foto Arold v,d. Hurk, Egbert Niellesen en Ronnie vd Kerkhof)
bestuur (vlnr) Alex Broks, Henri Kuijten, Frank Poppelaars, Joost van Vonderen, Alfred Matheussen en Pierre van Tinteren(niet op de foto Arold v,d. Hurk, Egbert Niellesen en Ronnie vd Kerkhof) Foto: Wil Feijen

20e Goederen- en Dienstenveiling. Loven en bieden voor goede doelen

Human Interest


Zaterdagavond 8 april om 20.00 uur start de jaarlijkse Goederen- en Dienstenveiling in de nieuwe zaal van Café restaurant de Zwaan. Op deze veiling worden mooie producten en handige tot zeer originele diensten aangeprezen die beschikbaar zijn gesteld door tientallen sponsors.

Door: Adrie Neervoort

De opbrengst van deze traditionele veiling, die de afgelopen jaar maar liefst 22.666 euro bedroeg, komt geheel ten goede aan jeugdcentrum Oase, CV De Krutjesrapers en vv SBC en een vierde "geheim" goed doel dat pas op de avond zelf bekend wordt gemaakt. Tijdens deze veiling komen meer dan 170 kavels onder de hamer, voor ieder wat wils. Grote of kleine portemonnee, iedereen kan meebieden, want er zijn diverse kavels die laag worden ingezet.

Achter deze avond gaat weken van voorbereiding vooraf waarbij een vaste groep van vrijwilligers zich inspant om van deze avond een succes te maken. Niet alleen het vragen en zoeken naar de juiste kavels is een hele klus ook het "prijzen" en samenstellen van de kavellijst is een karwei dat voor de start van de veiling perfect moet zijn uitgevoerd. Veel vrije uurtjes gaan daar elk jaar weer inzitten. Ook op de avond zelf zijn de vrijwilligers uiteraard ook present om er een succesvolle happening van te maken.

De MooiSonenBreugelKrant schoof aan een bij een vergadering van alweer de 20e editie van de Goederen en Dienstenveiling om een idee te krijgen van het unieke evenement. In de afgelopen 19 jaar is er een fantastische opbrengst gerealiseerd voor de drie verenigingen. De opbrengst van de jaarlijkse veiling is steeds belangrijker geworden voor deze verenigingen, omdat kosten zijn gestegen en subsidies zijn weggevallen. Mede dankzij de veiling blijven de contributies betaalbaar.
De Goederen- en Dienstenveiling is daarmee een belangrijke steunpilaar voor het verenigingsleven van ons dorp. Alleen dat is al een reden om de veiling te bezoeken en mee te bieden. Maar ook als u niet wilt bieden is de avond interessant en zeer onderhoudend. Het loven en bieden is een sport apart en staat garant voor entertainment en een gezonde rivaliteit. Natuurlijk is de veiling een serieuze zaak, maar de ervaren veilingmeesters Ted Swinkels, Henry Jansen en Remco Heeren staan garant voor kwinkslagen en een gezellige sfeer. Met de vele anekdotes en sterke verhalen over de veilingen in voorgaande jaren kunnen we een hele krant vullen.

Hoe gaat de veiling in zijn werk? De veilingmeester prijst een kavel aan en nodigt het publiek uit om mee te bieden door het opsteken van een vinger of hand. Hoe meer bieders, hoe spannender. Uiteindelijk gaat het kavel naar de hoogste bieder, waarna een veilingbode een bewijs van de bieding overhandigt aan de nieuwe eigenaar. Traditiegetrouw krijgt de kopers van een kavel na afloop spek met eieren aangeboden.

Nadat vorig jaar op het laatste moment de veiling moest uitwijken naar La Sonnerie zal de veiling dit jaar weer in café zaal de Zwaan plaatsvinden in de nieuwe zaal. Daar zijn de mensen achter de veiling erg blij mee, maar zij waren ook heel blij dat vorig jaar op het allerlaatste moment Hotel restaurant La Sonnerie bereid was om de veiling onderdak te bieden. De veiling toen was bijzonder mede door de locatie en de gastvrijheid. Ook dat zal een blijvende herinnering zijn in de rijke historie van de Goederen en Diensten Veiling.

Wees welkom!
De veiling start zaterdagavond 8 april om klokslag 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur kunt u de kavels bekijken. De organisatie van de Goederen en Diensten Veiling ziet u graag op zaterdag 8 april in café restaurant De Zwaan als bieder of als toeschouwer. Zij heten u van hartelijk welkom.