Karin (l) neemt de bloemen in ontvangst van haar tante Doortje
Karin (l) neemt de bloemen in ontvangst van haar tante Doortje Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Human Interest Bloem zoekt vaas

Son en Breugel - Karin Verbaandert krijgt een bloemetje aangeboden voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’. Karin is al vanaf haar zeventiende jaar beperkt in haar bewegingen, en ondanks dat zorgt ze al jaren voor haar moeder.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Karin is blij verrast als ze de deur opendoet en een bloemetje aangeboden krijgt via DeMooiSonenBreugelKrant. Ze had nog niet meteen door waarom ze het kreeg, maar toen tante Doortje en peetoom Jo Sanders om de hoek kwamen kijken, wist ze al snel dat zij ‘de daders’ waren.

Bewondering
“Ik las een tijdje terug in DeMooiSonenBreugelKrant de oproep dat er mensen gezocht werden die een bloemetje verdienen”, begint Doortje haar verhaal, “ik twijfelde geen seconde en heb meteen gereageerd. Als iemand het verdient, dan is het zeker Karin.” Karin zorgt al een aantal jaar voor haar moeder die tot voor kort een paar straten verder woonde. Ze bracht minimaal één keer per dag een bezoek aan haar, deed de boodschappen, kookte het eten en ging met haar naar de dokter. Maar Karin stuurde haar moeder ook een beetje aan om nog wat dingen zelf te doen. Sinds januari is de gezondheid van haar moeder verslechterd, en ze woont inmiddels in verzorgingscentrum Brunswijck in Eindhoven. Nog steeds gaat ze elke dag naar haar toe. “Ik heb altijd bewondering gehad voor Karin”, vertelt Doortje trots. Het prachtige boeket heeft inmiddels een mooi plekje in haar huis gekregen.

Ondernemend
Ondanks de beperking die Karin al vanaf haar zeventiende heeft, heeft ze altijd midden in de samenleving gestaan. Velen zullen haar ook kennen van de scouting, waar ze tot haar dertigste leiding heeft gegeven, en ze was meer dan vijfentwintig jaar trainster van volleybalclub Pieter Brueghel. Ook stond ze aan de wieg van de Avond Wandel 4-daagse, maar tegenwoordig doet ze alleen nog de uitgifte van de stempelkaarten. Karin is ook nog drie dagen in de week overblijfkracht op verschillende basisscholen in Son en Breugel.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 16 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 16 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 18 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen