Speeltuin de Molenwiek
Speeltuin de Molenwiek

De Molenwiek valt af als mogelijke locatie voor nieuwe school

Politiek School Breugel Bruist!

Son en Breugel – Het college van B&W heeft in oktober en november meerdere keren vergaderd over de schoollocaties in Breugel. Er is al veel gezegd en geschreven de laatste tijd over de nieuwe schoollocatie. Behalve de locatie De Krommen Hoek en De Regenboogschool werd net na de zomervakantie een derde locatie De Molenhoek als mogelijke optie genoemd. Onlangs zijn de resultaten van het participatietraject in Breugel besproken. Hieruit is gebleken dat de locatie De Molenwiek afvalt. Deze locatie blijkt de minst kansrijke te zijn van de genoemde locaties.

In een reactie laat de gemeente weten: 'Tijdens de vergaderingen is er integraal naar de diverse locaties gekeken: wat zijn de financiële consequenties en wat betekent een locatiekeuze voor bijvoorbeeld mobiliteit en woningbouw? En, in hoeverre blijven de uitgangspunten van een bruisend centrum overeind? Deze integrale benadering heeft ertoe geleid dat er een vierde locatie in beeld is gekomen: De Regenboog en de sporthal op locatie De Bongerd, met in de toekomst eventuele toevoeging van De Krommen Hoek.'

Tijdens de gezamenlijke commissievergadering Grondgebiedzaken en Burgerzaken op 3 december gaat het college van B&W deze locaties opiniërend bespreken met de commissieleden. Deze vergadering is openbaar.

Lees het hele verhaal woensdag 27 november in DeMooiSonenBreugelKrant.

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen gisteren Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen