Logo mooisonenbreugel.nl
Marianne van der Putte ex Dorpsvisie   | Fotonummer: a1c823
Marianne van der Putte ex Dorpsvisie (Foto: Wil Feijen)

Helders en van der Putte keren DorpsVISIE de rug toe

  Politiek

Son en Breugel - Afgelopen vrijdag hebben zowel Marianne van der Putte als Helga Helders het besluit genomen om uit de fractie van DorpsVisie te stappen.

Redacteur: Adrie Neervoort

Ook hebben ze besloten hun zetel mee te nemen. Dit doen zij omdat zij zich niet kunnen vinden in de gedachten van DorpsVISIE en de manier waarop zij hun rol kunnen vervullen binnen de fractie. Het meenemen van de zetels heeft op dit moment geen grote gevolgen voor de coalitie waar DorpsVISIE onderdeel van uitmaakt. DorpVISIE blijft ook na het verlies van twee zetels de grootste fractie in de raad.

Het nieuws van het opstappen van beiden fractieleden was voor DorpsVISIE reden om onderstaande reactie hierop te versturen.

Afgelopen week heeft DorpsVISIE een duidelijke visie op Son en Breugel uitgesproken tijdens de algemene beschouwingen. We wonen in een mooi, groen dorp, met steun voor wie dat nodig heeft en een rijk verenigingsleven, dat het verdient om goede huisvesting te hebben voor haar activiteiten. 

Daarmee blijft DorpsVISIE zich inzetten om de speerpunten uit haar verkiezingsprogramma en, met haar partners CDA en PvdA/GroenLinks, het coalitieakkoord te realiseren. Onder meer het dorpshuis, de sporthal in Breugel, renovatie van de Boerderij, kwaliteit van zorg en welzijn, versterking van ons belangrijke verenigingsleven en vergroening van het centrum van Son. Al deze punten gaan in de komende maanden terugkomen in de besluitvorming in de gemeenteraad en zullen worden aangepakt.

DorpsVISIE blijft de grootste fractie in de raad, maar Helga Helders en Marianne van der Putte hebben besloten uit de fractie te stappen en daarbij hun zetels in de gemeenteraad mee te nemen. Zij kunnen zich onder meer niet langer vinden in het realiseren van een Dorpshuis in het voormalige kerkgebouw. DorpsVISIE vindt het jammer dat beiden deze beslissing hebben genomen maar wenst hen al het goede voor de toekomst. 

Als vereniging en als fractie hebben wij het volste vertrouwen, dat wij met het door de kiezers in ons gestelde vertrouwen, om samen verder te bouwen aan een mooi en sociaal dorp. 

Namens DorpsVISIE:
Willie Horden -voorzitter 
Jelle de Jong - fractievoorzitter 

#SamenOnsDorp

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>