Armenhoef en landgoed Groot Bijstervelt
Armenhoef en landgoed Groot Bijstervelt Foto: Erfgoedvereniging Son en Breugel

Bezoek Armenhoef en landgoed Groot Bijstervelt in Best

Toerisme

Son en Breugel - Erfgoedvereniging Son en Breugel organiseert een excursie naar de Armenhoef en landgoed Groot Bijstervelt op 28 augustus.

De zomerexcursie van de Erfgoedvereniging Son en Breugel gaat dit jaar op zondagmiddag 28 augustus naar Best waar de Armenhoef (de Aarlese Hoeve) staat, de oudste boerderij van West-Europa. Daarna bezoeken we de kapel en tuinen op het Oirschotse landgoed Groot Bijstervelt.

Het programma start om 14:00 uur bij de Armenhoef aan de Oirschotseweg 117 in Best met een rondleiding door de gidsen van zustervereniging ‘Dye van Best’ 

Daarna is er koffie of thee met gebak (inclusief) bij Brasserie & Kapel Montfort, Montfortlaan 12 in Oirschot. Aansluitend een bezoek met gids aan de uit 1910 daterende en geheel gerenoveerde kapel, die inmiddels een multifunctionele bestemming heeft gekregen. 

Vanaf circa 16:15 uur kunnen de deelnemers nog een wandeling maken door de tuinen van landgoed Groot Bijstervelt en/of de middag afsluiten met een drankje in de brasserie.

Iedereen gaat met eigen vervoer naar de locaties. Als dit een probleem is dan kan dat bij inschrijving worden gemeld en dan zal naar een oplossing worden gezocht.

Niet-leden van de Erfgoedvereniging kunnen deelnemen voor slechts € 12,--, bij inschrijving te voldoen op rekening NL 26 INGB 0004 0760 74 ten name van Erfgoedvereniging Son en Breugel

Als u wilt deelnemen kunt u inschrijven door een mail met uw gegevens en aantal deelnemers te sturen naar: secretaris@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl  U bent van harte uitgenodigd.


Armenhoef en landgoed Groot Bijstervelt
!