Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Driebandenkampioenschap verbindt jong en oud.

Verenigingen

Het driebandenkampioenschap is een evenement waarop Son en Breugel trots kan zijn. Tussen 6 en 18 maart streden 80 fanatieke biljarters in de grote zaal van de Zwaan om de felbegeerde ELDO-wisseltrofee.

Door: Rob Verschuren

Het organiserend comité kijkt tevreden terug op deze 32e editie.  Het is namelijk weer gelukt om een fanatieke strijd op het groene laken te combineren met Brabantse gemoedelijkheid. Het idee dat biljarten "een suffe- oude-mannen-café-sport" is, werd middels dit toernooi volledig geloochenstraft. De deelnemers waren tussen de 20 en 87 jaar oud en biljarten is gelukkig een sport, waarbij leeftijd geen rol speelt. Dat blijkt ook uit de woorden van dank van de oudste deelnemer:  " Wat ben ik blij dat ik me weer 2 weken lang met jongere mensen heb kunnen meten. Hier kan ik weer een jaar op teren".

Op de laatste dag van het toernooi bleven er 4 finalisten over. In de B-poule waren dat Bart Richters en Michael van de Broek en in de A-poule Marc van Berkel en Karel Rovers. De B-poule werd gewonnen door Bart Richters, Martien van Rooij werd derde. De trofee in de A-poule ging naar Marc van Berkel en hier werd Jan Donkers derde.

Het toernooi werd afgesloten met een METAFA-happy-hour. Dankzij onze sponsor METAFA kon het talrijk aanwezige publiek samen met de deelnemers proosten op een zeer geslaagd toernooi.

Tot slot bedankt het organiserend comité alle sponsors hartelijk voor hun bijdrage.  En voor zowel sponsors als deelnemers: Tot volgend jaar!

Afbeelding
Afbeelding