Prachtig weer afgelopen weekend in Son en Breugel (foto: Annemieke van Tinteren)
Prachtig weer afgelopen weekend in Son en Breugel (foto: Annemieke van Tinteren)

Wandeling IVN en Heemkundekring

Verenigingen

IVN en Heemkundekring nodigen u uit voor een wandeling op zondag 23 april 2017 door Kanaaldijk Zuid, Kanaalstraat en Driehoek in Son en Breugel. Start: 13.30 uur.

Nu alweer voor het zesde jaar wandelen we op zondag 23 april a.s. samen met gidsen van zowel het IVN als de Heemkundekring door een deel van Son en Breugel. Deze gezamenlijke wandeling is van oorsprong een initiatief van wijlen John Carp en we kiezen steeds in goed overleg een ander deel van Son en Breugel.

Dit keer wandelen we door de Kanaalstraat en omgeving waar zich sinds de opening van het kanaal in 1923 veel bedrijven hebben gevestigd, zeker langs de Kanaaldijk gonsde het vroeger van de bedrijvigheid. Op de Driehoek komt vooral de oorlogsgeschiedenis naar voren.
In het gehele gebied komen natuur en verleden samen en zeker als het weer wat mee wil werken zijn alle ingrediënten voor een leerzame en leuke middag aanwezig.

De gidsen van het IVN bereiden zich al voor om u veel informatie te kunnen geven over alles wat in deze tijd van het jaar weer tot groei en bloei komt en de gidsen van de Heemkundekring verdiepen zich in de geschiedenis van dit gebied.
Het aanvangstijdstip op 23 april aanstaande is 13.30 uur.
We starten met onze wandeling bij 'de Sonse Jachthaven' Kanaaldijk-Zuid 2, 5691 NL Son,
dicht bij het punt waar de Dommel onder het kanaal doorgaat, waar natuur en historie samenkomen.
De route zal ongeveer twee kilometer lang zijn, het tempo ligt laag en onderweg staan we regelmatig stil om naar de uitleg van de gidsen te luisteren. Wandelschoenen worden aanbevolen.

Iedereen is welkom op deze gezamenlijke publiekswandeling. Deelname is gratis.
Honden zijn helaas niet toegestaan (ook niet als ze aangelijnd zijn.)