Afbeelding

Geslaagde wijnproeverij bij La Sonnerie

Verenigingen

Son en Breugel - De Katholieke Vrouwen Beweging werd allerhartelijkst ontvangen bij La Sonnerie voor een wijnproeverij. In de prachtige kapel vertelde Addy van den Hurk eerst wat over de geschiedenis van het gebouw, waarna zijn vrouw Marianne de rest van de middag de KVB leden vertelde over de verschillende wijnen.

Enthousiast vertelde ze over het belang om de juiste wijn bij het eten te schenken. De verkeerde wijn bij een gerecht kon zomaar een gerecht en/of de wijn minder doen smaken. Ze liet dat de dames ook zelf ervaren door ze eerst een toastje met geitenkaas te serveren en daarbij de goede wijn te laten drinken. Daarna deed ze over zo'n zelfde toastje wat honing op de geitenkaas.

Nadat de vrouwen dat toastje hadden gegeten bleek dezelfde wijn ineens veel minder lekker te zijn.
Marianne vertelde hoe men de wijn moest drinken, hoe het glas vast te houden en allerlei andere interessante wetenswaardigheden. Er werden heel wat glazen ingeschonken, witte wijn, rode wijn, dure wijn en wat minder dure wijn. Wijn die gemakkelijk wegdrinkt en wijn die wat steviger was.

Op het einde van de middag mochten de dames nog onder het genot van wat zoutjes en wijn gezellig na kletsen. Doordat Marianne zo passievol over de wijn en alles wat daarmee te maken heeft kon vertellen werd het een zeer geslaagde middag voor de KVB leden.

Voor een beeldimpressie van deze middag kunt u kijken op de website http://kvbsonenbreugel.nl/