Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Showfestival Dommelsoppers een kleurrijk en gezellig dansfestijn

Verenigingen

Son en Breugel - Zondagmiddag 4 februari was er in de feesttent in Son en Breugel het Showfestival
De organisatie hiervan is jaarlijks in handen van CV De Dommelsoppers , die er altijd weer in slagen om mooie dansgroepen naar Son en Breugel te krijgen. Dit jaar hadden zich 9 teams meer ingeschreven dan in 2017. Daardoor waren er 400 deelnemers, dat zijn er 100 meer dan in 2017.

Door: Adrie Neervoort

Opvallend daarbij was dat er ook weer dansteams bij waren die enkele jaren niet hadden deelgenomen.
Het was geweldig om te zien hoe fanatiek de deelnemers zich presenteerden. Ook de danspakjes zagen er allemaal schitterend uit. Zelfs dansgroepen met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4/5 jaar lieten zich van de beste kant zien en stonden heel serieus te dansen met een blik van; Dit kunnen wij… De professionele jury bestond uit Sacha Setuban en Franklin Dietrich, beiden zijn erg bekend in de wereld van de dans 

Er zit geen wedstrijdelement in dit Showfestival, het gaat er alleen om dat de dansgroepen laten zien wat ze in hun mars hebben en hun act te laten beoordelen door een vakjury. Wat echter de groepen niet weerhield om hun beste beentje voort te zetten. Na afloop van elke dans, soms met een muzikale afmars, beoordeelde de jury de groepen en gaf ze commentaar , tips en adviezen waar de dansgroep op moet  letten in de toekomst. Het commentaar en de kritiek, werd  als positief ervaren door de deelnemers en zeker niet gezien als negatieve kritiek. Heel serieus en stralend luisterden de groepen naar de jury.

Het was een gezellige en ontspannen middag, waarop de dames (en enkele jongens) met plezier op terug kunnen kijken. Ook hun trainers , begeleiders en zeker niet te vergeten hun trotse ouders , opa's en oma's mogen terug kijken op deze mooie geslaagde dansmiddag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding