Logo mooisonenbreugel.nl
Geslaagd   | Fotonummer: 185f69
Geslaagd (Foto: Voetbalacademie Son en Breugel )

Eerste cursus Voetbalacademie Son en Breugel afgelopen

  Verenigingen

Op 9 maart j.l. is de Voetbalacademie Son en Breugel gestart met 32 kinderen variërend in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. In een cursusprogramma van 10 lessen zijn de kinderen de voetbalskills in detail bijgebracht.

De trainingen zijn specifiek gericht op het verbeteren van techniek en zijn gegeven door gekwalificeerde trainers. Er is een speciaal plan ontwikkeld en de spelers hebben intensieve begeleiding gekregen. Dit specifieke plan is geschreven voor jeugdspelers tot en met 12 jaar en sluit aan bij het jeugdbeleidsplan van SBC en derhalve ook van de KNVB.

De eerste cursus bestond uit 10 lessen, inschrijfgeld bedroeg €60. De lessen hebben iedere week op vrijdagavond plaatsgevonden. De cursus kent voor iedere speler op elke niveau weer een vervolgmoment dat op september 2018 weer zal plaatsvinden.

Afgelopen vrijdag 8 juni heeft dan ook de diploma uitreiking plaatsgevonden, ieder kind heeft een certificaat ontvangen met een compliment voor de geweldige inzet!

De reden voor het oprichting van de Stichting voetbalacademie Son en Breugel was gelegen in het feit dat geconstateerd werd dat basistechnieken onvoldoende worden beheerst. Daarnaast wil de Stichting de mogelijkheid bieden alle kinderen specifieke techniektraining bij te brengen.
De kinderen spelen namelijk in het algemeen minder buiten en voetballen nog beperkt op straat. Met andere woorden maken te weinig uren en dat zien wij terug bij SBC.
Van belang om te melden is dat de Stichting voetbalacademie Son en Breugel bestuurlijk en financieel zelfstandig opereert. Het bestuur wordt gevormd door Freek Verschueren, Cas Toirkens en Ronald Dinkelberg.

In de cursus hebben wij de kinderen zien groeien in balbeheersing en techniek. Door de kinderen zijn grote stappen gemaakt maar bovenal hebben zij veel plezier gehad. De ouders zijn laaiend enthousiast en zien een toekomstige profspeler, de droom van ieder kind.

Ook bestaat de mogelijkheid dat niet-leden van SBC aansluiten bij de Voetbalacademie.

De inschrijving voor de cursus in september staat nu al open voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar, spelend volgend jaar in de JO-8 t/m JO-13. Voor aanmelding kunt u terecht bij voetbalacademie@vvsbc.nl onder vermelding naam, leeftijd en het team waar je volgend jaar in speelt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>