VC Pieter Brueghel in actie tegen VC Deurne
VC Pieter Brueghel in actie tegen VC Deurne Foto: Ingezonden

Winst en verlies voor Heren 1 VC Pieter Brueghel

Verenigingen

Son en Breugel - Zoals het een stabiele middenmoter betaamt, heeft Heren 1 van VC Pieter Brueghel in dezelfde week gewonnen en verloren. Daardoor eindigen ze als middenmoter in de hoofdklasse en is een vervolg in deze hoogste klasse van de regionale midweekse competitie volgend seizoen gegarandeerd.

Maandag speelde heren 1 thuis tegen VC Deurne. Laatstgenoemde is geen schim van het team dat jarenlang het alleenrecht had op het kampioenschap van de hoofdklasse. Door vele geblesseerden konden ze amper een team op de been brengen. VCPB had wel zin in een potje volleybal en maakte er een tamelijk eenzijdige westrijd van, met 4-0 winst als resultaat.

Hoe anders was dat woensdag tegen de jongemannen van Tamar 1. De studenten uit Eindhoven speelden in een tempo dat de wat oudere jongetjes van VCPB niet konden bijbenen. Maar toen ze eenmaal warm waren, begon VCPB setjes te pakken. Beetje jammer dat deze opleving pas de laatste set werd ingezet. Noemenswaardig is de liefde tussen de spelverdelers, die elkaar in het 4-2 systeem in de aanval aardig weten te vinden. Zowel PJ als Bas hadden een paar puike aanvallen waarmee ze vriend en vijand verrasten.

Ander nieuws
In de jeugd zijn niveau 3 en niveau 6 eerste geworden op het CMV-toernooi bij VCE/PSV. Van harte gefeliciteerd! En volgende week weet de vereniging of heren 4 kampioen geworden is in de vijfde klasse. Ze hebben nog één setje nodig om de club vier (!) kampioenschappen te bezorgen. Uniek in Son en Breugel en omstreken. Houd daarvoor dit katern in de gaten.