Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Bergmans Jeanshouse – al 25 jaar perfecte service

Zakelijk

Son en Breugel - 21 augustus jl. was het 25 jaar geleden dat Bergmans Jeanshouse is begonnen. Dat was aan de Nieuwstraat 9, waar nu het Afghaans restaurant Ariane is gevestigd. Zo'n zesenhalf jaar geleden zijn ze verhuisd naar de huidige locatie, aan de Nieuwstraat 4. Eerst hadden ze 90 m2 aan winkelruimte, nu 200 m2. Dat scheelt!

Door: Lucas van As

Ter gelegenheid van dit jubileum had ik een gesprek met Chris Bergmans, samen met zijn Diana eigenaar van Bergmans Jeanshouse. In eerste instantie richtten ze zich vooral op de jeans, al hadden ze ook bovenkleding. 

Bergmans Jeanshouse is gespecialiseerd in lengtematen. In de tijd dat Bergmans begon, werd alles in één maat gemaakt en vervolgens korter gemaakt (indien nodig). Er kwamen veel dames af op de kortere maten, dat was aanleiding om speciaal broeken met lengtemaat 26 te laten maken. Bergmans Jeanshouse was daarin de enige in Nederland!

Bergmans Jeanshouse is ook gespecialiseerd in taillematen. Er is een groot assortiment, tegen betaalbare prijzen. Zo heeft Bergmans Jeanshouse zijn naam kunnen vestigen in de markt. De winkel heeft een regionale functie, de klanten komen uit een straal van 20-25 km.

Na de verhuizing konden Chris en Diana het assortiment flink uitbreiden, waar in de eerste winkel het accent lag op jeans en bovenkleding voor heren is de verhouding tussen heren- en dameskleding nu ongeveer 50-50. De winkel heeft een trendy uitstraling met een 'industrial look', de kleding is mooi uitgestald.

'Je merkt het wel', zegt Chris, 'de loop in de winkel is verhoogd.' Dames lopen toch makkelijker een winkel in om even een kijkje te nemen. Elke twee weken is er iets nieuws te zien, als ze nieuwe kleding inkopen nemen ze uiteraard nieuwe dingen mee. Ook wordt de winkel eens in de twee weken 'gerestyled' door Florine, waardoor de winkel een nieuwe, frisse uitstraling houdt.

Samen met medewerksters Claudia, Ingrid en Monique zorgen ze er voor dat de winkel tip top in orde is en dat klanten goed geholpen worden. Winkelen moet een beleving zijn, in de filosofie van Chris en Diana. Ze streven er naar om dezelfde vertrouwde gezichten in de winkel te hebben. 'Onze klanten komen vaak al jaren naar onze winkel, dan is het belangrijk dat ze een vertrouwd gezicht zien als ze iets zoeken of een vraag hebben', zegt Chris.

We hebben echt een dreamteam, vinden Chris en Diana. 'Het is een fijn team van medewerkers met hart voor de zaak, waar we op kunnen vertrouwen', zegt Chris. 'Het is belangrijk dat je het goed kunt vinden met elkaar, ook wat dat betreft zit het goed', vult Chris aan. Het is een voordeel te werken met mensen die veel (levens)ervaring hebben, vindt Chris. Die zijn toch beter in staat deskundig advies te geven aan klanten, bijvoorbeeld hoe je met bepaalde kleding om moet gaan (denk aan wassen).

'Mensen die voor Bergmans kiezen, kiezen voor service', aldus Chris. Goede bediening, goed advies staat hoog in het vaandel. Dat vind je niet op het internet, in de winkel kun je meteen een ander artikel passen. Chris merkt niet veel van het zogenoemde 'showrooming', mensen die in een winkel komen kijken en vervolgens op het internet spullen kopen. 'Als je goed geholpen wordt, gun je het ze', zegt Chris. 

Qua winkelgedrag is er niet veel veranderd in de afgelopen 25 jaar, al is er wel een verschuiving te zien in het moment dat kleding gekocht wordt. Vroeger was dat eind augustus, begin september, als de school- en bouwvakvakanties afgelopen waren. Tegenwoordig kopen mensen kleding als ze het nodig hebben, als het weer omslaat kopen mensen warmere of juist minder warme kleding. Chris merkt wel dat het seizoen opgeschoven is, het winterseizoen is ongeveer een maand korter.

Om het 25-jarig bestaan te vieren, en om de klanten te bedanken dat Bergmans Jeanshouse 25 jaar heeft mogen bestaan, zal er in het weekend van 30 september tot en met 1 oktober een feestweekend gehouden worden in de winkel. Er zal een Rad van Fortuin aanwezig zijn, waar iedere klant zelf zijn korting kan bepalen door aan het rad te draaien. De klant wint altijd, de minimale korting zal 10% bedragen, het maximum is 25%. Deze korting geldt op de gehele collectie. Daarnaast zullen klanten nog leuke extra attenties krijgen, zoals een gratis riem voor de heren of een shopper voor de dames, ongeacht hoeveel de klanten ook kopen!

Korting is altijd meegenomen, zeker aan het begin van het seizoen. Komt dat zien!
 

Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 11 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 14 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella