Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Drugsvangst bij integrale controle buitengebied

Politie

Son en Breugel - Op donderdag 8 juni was er, deze keer, in het buitengebied van Son en Breugel een integrale controle onder leiding van de gemeente Son en Breugel. Wat is een integrale controle? Een integrale controle is een brede, allesomvattende controle waarbij op diverse vlakken wordt gecontroleerd of de wet- en regelgeving naar behoren wordt nageleefd. 

Diverse toezichthouders en controleurs kijken elk vanuit hun eigen specialisme naar de situatie ter plaatse. De gemeente Son en Breugel, de brandweer, omgevingsdienst, Enexis, en BrabantWater bezochten diverse maneges en andere panden waarbij wij als wijkagenten aanwezig waren als de “sterke arm”.
Het doel van deze controle was preventie waarbij de toezichthouders en controleurs vooral tips&tricks gaven om gezond en veilig te kunnen ondernemen.

Tijdens zo’n controle is de politie aanwezig voor de veiligheid van onze controlerende instanties in het geval ze stuiten op zaken die strafbaar zijn gesteld in het Wetboek van Strafrecht waar wij vervolgens tegen op zullen optreden, mocht dit noodzakelijk zijn.

Strafbare zaken
Bij twee locaties die werden bezocht werden er strafbare zaken aangetroffen waar wij tegen moesten optreden. Bij een adres ging het om fraude met de gas- en wateraansluitingen. De water- en gasleidingen werden vervolgens door de ketenpartners afgesloten. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bij een ander adres stuitte de controleurs op een handels hoeveelheid aan drugs. De politie heeft beslag gelegd op de hennep/hasj met een vermoedelijke verkoopwaarde van tussen de €200.000 en €300.000. Ook werd tegen de eigenaar een proces-verbaal opgemaakt.

Ondanks de geconstateerde feiten werden de controleurs en de politie door iedereen gastvrij ontvangen. Ook bleken de overige locaties die werden bezocht wel hun zaakjes netjes op orde te hebben waarbij enkele tips werden gegeven om nog veiliger te kunnen ondernemen.
Het doel van deze controle met betrekking tot preventie, waarbij de controleurs vooral tips&tricks gaven om gezond en veilig te kunnen ondernemen..