Afbeelding
Foto: Wil Feijen

HOi-Huis breidt activiteiten verder uit

Algemeen

Son en Breugel - De open dag op Koningsdag heeft het HOi-Huis veel opgeleverd. Niet alleen meldden zich weer nieuwe kandidaten aan voor het nog op te richten repaircafé , maar er waren ook mensen met nieuwe initiatieven. Zo is inmiddels een goede begeleidster gevonden voor een andere nieuwe activiteit: koken en samen eten overdag voor dames, die binnenkort van start zal gaan. Voor de kookactiviteiten hebben zich inmiddels voldoende deelnemers gemeld, maar er is nog ruimte voor meer deelnemers.

Daarnaast is iemand bereid gevonden om een activiteit sieraden maken van stenen en kralen op te starten. We zijn nu in overleg met de initiatiefneemster om dit verder te concretiseren. Indien u belangstelling heeft voor (een van) deze activiteiten kunt u dit kenbaar maken bij een van de beheerders die dagelijks van maandag tot en met donderdag in het HOi Huis aanwezig zijn of via de website info@hoihuis.nl.

Het aantal vrijwilligers dat zich heeft gemeld voor het repaircafé is voldoende om van start te gaan. Er is nu expertise op de terreinen van elektra, elektronica, metaal- en houtbewerking, alsmede boekbinden. De gezamenlijke seniorenverenigingen PVGE, KBO Son, KBO Breugel en HOi-Huis gaan de komende weken de randvoorwaarden verder uitwerken waarna het repaircafé feitelijk van start kan gaan. Verwacht wordt dat dit deze zomer is. Twee zaken zijn nu al duidelijk: de locatie zal het gebouw van het HOi-Huis aan de Taylorstraat zijn en er zullen geen reparaties worden aangenomen die ook door al dan niet lokale ondernemers kunnen worden uitgevoerd.

Professionele machines
Momenteel wordt ook nagedacht om de werkplaats van het HOi-Huis meer onder de aandacht te brengen. In deze werkplaats staan veel professionele machines voor metaal- en houtbewerking die nog veel meer gebruikt kunnen worden. Iedereen die metaal en/of hout wil bewerken (bijv. meubels maken, speelgoed maken, lassen) kan gebruik maken van deze machines. Daarbij is er altijd een technisch beheerder aanwezig die aanwijzingen kan geven over het gebruik van de machines en nuttige tips kan geven. Ook wordt er nagedacht over activiteiten om jongeren in Son en Breugel meer bij de technische en creatieve mogelijkheden van de werkplaats te betrekken.