Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Nieuws van het HOi-huis

Algemeen

Son en Breugel - HOi-Huis staat voor: Hobby-, Ontmoeting-, en Informatiecentrum. Binnen de stichting is plaats voor uiteenlopende hobby’s. Voor metaal-en houtbewerking is er een compleet machinepark aanwezig. De stichting drijft voor 100% op vrijwilligerswerk. Inmiddels heeft het HOi-Huis haar bestaansrecht ruimschoots bewezen. Met ruim 300 deelnemers is het HOi-Huis niet meer weg te denken uit de samenleving van Son en Breugel. De zelfredzaamheid van het HOi-Huis is enorm groot.

Het maatschappelijke doel van het HOi-Huis is 55+ personen uit Son en Breugel en omgeving de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten of hun hobby te kunnen uitoefenen. De mensen die het HOi-Huis bezoeken maken gebruik van elkaars vaardigheden en verworvenheden. Het HOi-Huis faciliteert actieve en passieve senioren die elkaar willen ontmoeten om samen mooie dingen te maken, naar elkaars verhalen te luisteren, elkaars vragen te beantwoorden of samen naar een antwoord te zoeken.

Clubactie
De Rabo Clubactie heeft het HOi-huis ongeveer € 567,- opgeleverd, een bedrag dat wij in deze dure tijden zeker goed kunnen gebruiken. Alle mensen die op ons hebben gestemd, danken wij daarvoor oprecht.

Nieuwe activiteiten
Bij voldoende belangstelling willen wij twee nieuwe activiteiten opstarten: genealogie en koken voor vrouwen. Genealogie of stamboomonderzoek is een fascinerende bezigheid; ben ik een nakomeling van Willem de Zwijger of ben ik nog een heel klein beetje eigenaar van kasteel Medemblik, om maar een paar mogelijke opties te noemen. Voor velen heeft het onderzoek naar hun afkomst verrassende en intrigerende resultaten opgeleverd.

Lijkt het u iets om hier ook aan deel te nemen, meld u zich dan aan bij een van onze beheerders in het HOi-huis.

Ook koken voor dames is nieuw. Het HOi-huis kent al drie kookgroepen, maar geen die zich speciaal op dames richt. Lijkt het u leuk en gezellig om met enige regelmaat samen met andere dames te koken en daarna gezamenlijk te genieten van de klaargemaakte producten, met zo mogelijk een glaasje wijn, meld u zich dan aan bij een van de beheerders van het HOi-huis.

Het HOi-huis bevindt zich aan de Taylorstraat 2A en is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. Er is dan altijd een beheerder aanwezig, die u verder wegwijs kan maken.

Lidmaatschap van het HOi-huis kost € 45,- per jaar, waarmee u verder gratis toegang heeft tot onze werkplaats en alle andere activiteiten. De minimale leeftijd voor deelname is 55 jaar. Gebruik van de werkplaats kan onder toezicht van een technisch beheerder en voor alle activiteiten geldt dat u zelf de nodige spullen voor ambacht of hobby moet meebrengen.

En niet vergeten: iedere dinsdagochtend is het koffieochtend in het HOi-huis.