Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis
Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis Foto: Wil Feijen

Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis

Algemeen

Son en Breugel - Het HOi-huis, het centrum voor actieve senioren, kent twee vaste feestelijke activiteiten voor al haar leden, de Nieuwjaarsborrel en de opening van het nieuwe seizoen. Op donderdag 6 september vond de feestelijke opening van het nieuwe seizoen 2013-2014 plaats. Weer een mooi seizoen vol bruisende activiteiten voor de 330 leden van het HOi-huis.

Door: Adrie Neervoort

Zingeving en sociale contacten
Een deel van de deelnemers van het HOi-huis maken gebruik van de faciliteiten van de professionele werkplaats. Zij zijn gepensioneerd, maar barsten nog van de kennis en energie om technische hoogstandjes te bedrijven. De deelnemers kunnen daar ook actief bezig zijn met hun hobby's zoals fotografie, schilderen, koken, Tiffany en kaarten maken, om er maar eens enkele te noemen. Het HOi-huis is een gezellige ontmoetingsplek voor deze senioren. Een plek waar ieder op zijn eigen interesse of vakgebied zinvol bezig is en die daarnaast sociale contacten en zingeving biedt.

Nostalgisch en opgewonden sfeer
Tijdens de opening van het nieuwe seizoen waren veel van de deelnemers aanwezig. Er heerste een gezellige en ontspannen sfeer, het deed mij zelfs even denken aan het schoolplein van de lagere school. Er hing een bijzondere opwinding in de lucht, alleen zag ik geen korte broek of paardenstaart, maar grijs haar of een niet vrijwillige kale schedel. De vitaliteit en spontaniteit was er niet minder om.

De kracht van vrijwilligers
Als een echte hoofdmeester begon Frits van Stralen, de voorzitter van het HOi-huis, zijn openingsspeech. Hij benadrukte de kracht van alle vrijwilligers die binnen het HOi-huis functioneren. Een mooi voorbeeld hiervan is de manier waarop de vacature voor beheerder/gastheer van het HOi-huis ingevuld is. Maar liefst zeven vrijwilligers nemen om toerbeurt deze functie waar. Ondanks deze prima oplossing zijn er om de bezetting compleet te hebben nog vier vrijwilligers nodig. Aanmelden kan dus na de borrel, grapte hij.
Dat het geen mannenclubje is blijkt natuurlijk al uit de diversiteit van de aanwezigen bij deze seizoensopening, maar ook uit het feit dat hoewel het bestuur dacht dat een beheerder vooral een mannelijke taak is, zich spontaan Ria van Glabeek melde als beheerder/gastvrouw. "Het is er alleen maar beter op geworden," aldus Frits.

Sponsoren onmisbaar
Het HOi-huis bestaat natuurlijk door haar leden en vrijwilligers, maar vergeet de sponsoren niet. Zij ondersteunen geheel belangeloos het HOi-huis. Zo is het feest rondom de seizoensopening mede mogelijk gemaakt door Gall&Gall uit Son en Breugel, met hun donatie van rode en witte wijn. De snacks werden aangeboden en verzorgd door 'Spierbal on Tour', ook uit onze gemeente. Zij en andere sponsoren zorgen ervoor dat de kosten van HOi-huis laag blijven. Dit doen vele sponsoren door bijvoorbeeld een feest of activiteit te ondersteunen, maar ook door materiaal aan te bieden waar weer mee gewerkt kan worden.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het HOi-huis, dan moet u vooral naar het Breugels Festijn komen, daar staat het HOi-huis met een informatiestand. Of kom even langs bij het HOi-huis aan de Taylorstraat 1a. Ze zijn geopend van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en vrijdags van 09.00 tot 12.00 uur.

Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis
Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis
Feestelijke opening nieuw seizoen HOi-huis