Afbeelding

Hardloop of wandel mee met de Lucky Duck Loop op Koningsdag

Algemeen

Son en Breugel - Op Koningsdag zal om 12.30 uur het startschot gegeven worden voor de allereerste Lucky Duck Loop. Hardlopers én wandelaars kunnen dan een prachtige ronde van 5 km door ons eigen dorp lopen. 

Vind je 5 km hardlopen wat te weinig, dan is er voor alle hardlopers ook de mogelijkheid om 10 km te lopen; je loopt dezelfde ronde dan 2x. Dit is tevens een mooie training in de opmars naar bijvoorbeeld de (halve) marathon van Eindhoven. Het is echter nadrukkelijk géén wedstrijd maar een recreatieve activiteit. Meedoen is dan ook belangrijker dan winnen en deelnemers bepalen zelf het tempo, geheel volgens het motto van De Springbokken: ‘Presteren mag, plezier moet!’. 

Voor de 5 of 10 kilometer kun je starten tussen 12.30 en 13.00 uur. Inschrijven kost € 3,50 per loper. Dit kan ook nog op de dag zelf bij de inschrijftafel.

Daarnaast wordt er ook voor kinderen t/m 12 jaar een Kids Run georganiseerd. De kinderen kunnen, al dan niet onder begeleiding van een ouder of verzorger, ruim 1 kilometer hardlopen; zij ontvangen na afloop een mooie medaille als herinnering.  Deelname aan de Kids Run bedraagt € 1,00 per deelnemend kind. Dit kan ook nog op de dag zelf bij de inschrijftafel.

De start- en finishlocatie van de Lucky Duck Loop is op het Oranjeveld. Dit is ook de plek waar rond de klok van 14.00 uur de gele badeendjes van de Lucky Duck Race over de Dommel aankomen bij hun finish in het water. Alle deelnemers aan de Lucky Duck Loop ontvangen bij aanmelding een lot voor de Lucky Duck Race waarmee kans gemaakt kan worden op fraaie prijzen. 

Om echter voldoende loten beschikbaar te hebben is het aan te raden dat geïnteresseerden online inschrijven via het inschrijfformulier op de website van De Springbokken. Kom dus met het hele gezin op Koningsdag naar het Oranjeveld en doe mee aan het onderdeel van jouw keuze!

12.30-13.00 uur: start 5 km wandelen/5 of 10 km hardlopen.
13.30 uur: start 1 km Kids Run (ouders mogen meelopen).

Hopelijk kunnen er door deze sportieve loop/wandelactiviteit, de Lucky Duck Loop, nog meer dorpelingen enthousiast gemaakt worden voor de mooie hardloop- en wandelsport. 

Iedereen is dan ook welkom om mee te komen doen met de gezelligste loopgroep van Son en Breugel. Je mag altijd een maand op proef meelopen of wandelen om te kijken of het wat voor jou is.

We begroeten jullie graag tijdens de Lucky Duck Loop op 27 april!